Arts escèniques

Festival Flamenc de Catalunya a Cornellà

Las Academias bailan en el festival d'art flamenc de Catalunya a Cornellà de Llobregat.

La programació es portarà a terme del 6 al 27 de maig, principalment, en L’Auditori de Cornellà i a l’auditori de Sant Ildefons.

Hi ha una dita popular que diu “costa més de passar el maig que tota la resta de l’any”, però Cornellà és l’excepció gràcies al Festival Flamenc de Catalunya! La ciutat gaudirà de les veus, les palmes, les guitarres i les caixes d’aquest estil musical, del 6 al 27 de maig, amb propostes tradicionals i també cites noves. Com sempre, aquest certamen es desenvolupa gràcies a la implicació de la Coordinadora d’Entitats Flamenques i Andaluses de Cornellà i de la comissió del mateix Festival. Si t’agrada el flamenc, continua llegint!

DESCARREGA LA PROGRAMACIÓ

LABORATORIA

El calendari d’activitats comença el 6 de maig amb LABORATORIA, un projecte pioner en la interpretació FEMINISTA del flamenc. La companyia, formada per cinc dones, va néixer a Barcelona l’any 2017 i té la finalitat de trencar els rols de gènere vinculats amb el flamenc.  Aquest espectacle serà el dissabte 6 de maig, a partir de les 20 h, a la plaça de Can Bagaria.

KIKI MORENTE

La gran estrella de l’edició d’aquest festival arriba el dissabte 13 de maig amb el concert de Kiki Morente. Serà a L’Auditori de Cornellà i el preu de l’entrada anticipada és de 28 euros.

José Enrique Morente Carbonell ‘Kiki Morente’ va treure el seu primer disc l’any 2017 titulat ‘Albayzín’ (el barri de Granada on va néixer) i de cante clàssic. El 2021, surt al mercat el seu segon disc “El Cante” on debuta com a compositor i escriptor d’alguns dels temes.

TAULA RODONA, DIJOUS 18 DE MAIG

El festival sempre té una part més teòrica i reflexiona i en aquesta trenta-novena edició, arriba amb la taula rodona nomenada “Homenatge a Julián Navarro El Califa: sus vivencias, nuestros recuerdos”. Es portarà a terme a la Sala Raimon Llort de la Biblioteca Central el dijous 18 de maig, a les 19 h.

MASTERCLASS DE PASTORA GALVÁN

Com dèiem, la part teòrica i formativa és protagonista del festival i, per aquest motiu, es porta a terme la masterclassd’aquesta bailaora sevillana que ha treballat als EUA amb la Companyia de Teatre Flamenc de San Francisco. Aquesta sessió està prevista per al divendres 19 de maig, a les 19 h, a l’Escola de Flamenc de Paca García. És gratuït, però cal reservar places a través del 637 080 677

ACTUACIÓ DOBLE

Sandra Carrasco & David de Arahal i Julián Estrada & Manuel Silveria actuaran en aquest festival el mateix dia. Aquesta cita musical es podrà gaudir el dissabte 20 de maig, a les 20 h, a l’auditori de Sant Ildefons. El preu de l’entrada anticipada és de 5,09 €.

‘LAS ACADEMIAS BAILAN’

Un clàssic del Festival Flamenc de Catalunya a Cornellà són les actuacions de les acadèmies de ball de la ciutat. Enguany, aquesta cita està prevista per al diumenge 21 de maig, a les 12 h, a la plaça del Pilar. Actuaran els següents quadres de ball: Associació Andalusa Hijos de Almáchar, Centre Andalús Blas Infante de Cornellà i l’Acadèmia de Ball Flamenc Paca García. Estarà presentat per José María Flores.

DARRERES CITES

El Pele & Niño Seve i Costi ‘El chato’ actuaran a l’auditori de Sant Ildefons, el dissabte 27 de maig, a les 20 h. Aquestes actuacions tancaran el certamen d’enguany. L’entrada té un preu de 5,09 euros, si es fa de manera anticipada.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari