Esports i aire lliure

Floristes de Cornellà donen consells per mantenir en bon estat les flors de Nadal!

Ja teniu la vostra flor de Nadal a casa? Segurament durant aquesta setmana, en comprareu una ponsètia o us la regalaran. Si no sou gaire hàbils amb les flors, alguns floristes de la ciutat us donen consells per mantenir-la en bon estat, fins i tot, més enllà de Nadal.

1.Que la calefacció no li arribi directament

La ponsètia és una flor d’origen tropical, per tant, necessita calor, però si rep molta de manera directa, començarà a perdre fulles. Per aquesta raó, la Pilar de la Floristeria Yagüe, recomana que “estigui dins de casa, sense molta calefacció i lluny dels radiadors, i amb molta llum, si pot ser, a prop d’una finestra”. La temperatura òptima són els 22 graus, i cal evitar els corrents d’aire.

2.Poca aigua

Tot i ser d’origen tropical, no necessita molta aigua. René, de la Floristeria René, aconsella espaiar el reg, una vegada a la setmana, per exemple, seria el més recomanable. D’aquesta manera, ens assegurem que la terra i les arrels no tinguin aigua acumulada, fet que podria arribar a podrir la planta.

3.Mai amb aigua freda

També es recomana regar amb aigua tèbia i evitar posar aigua en un plat sota el test perquè si no es retira aviat, també podria matar la nostra ponsètia. Aquest és el consell de Flors de l’Anna, del Mercat Marsans.

4.Per mantenir-la viva més enllà de Nadal…

Una experta en aquest tipus de flors és l’Anna de la floristeria París by Anna. Ella explica que “si les fulles es tornen grogues i cauen, pot ser que t’hagis passat amb el reg, també pot existir excés de calor, sequedat o massa foscor”. A més, si voleu mantenir viva la ponsètia més enllà de les dates nadalenques, “podeu treure-la a l’exterior i seguir amb el reg setmanal perquè tornarà a brotar amb unes fulles de color groc o verd clar. Si la voleu de color vermell, heu de deixar la flor a les fosques i és una manera de tornar a gaudir-la durant l’any següent”.

Deixa un comentari