Esports i aire lliure

Recordeu: la Jordiada 2022 és aquest diumenge, al parc del Canal de la Infanta!

Cornellà tornarà a viure aquesta jornada lúdica i festiva de cultura popular catalana amb la implicació d’entitats, associacions i col·lectius locals. Aquest any, la Cercavila sortirà a les 10.30 h des de la plaça de l’Església i fins al parc del Canal de la Infanta amb la participació de Trabucaires de Cornellà, Xaranga Sarau, Diablets de Cua del Foment de Cultura Popular, Diablets Petits de Cornellà, Ball de Diables Infantil de l’ASC, Tam Tam Llops, Diables, dracs i tabals de la Colla Cua de Drac del Foment de Cultura Popular, Drac Cornut de Diables de Cornellà, L’Enforcat de l’ASC, Lakolla Martinet i Gegants i capgrossos de Cornellà.

LA FESTA S’HA TRASLLADAT AL PARC DEL CANAL DE LA INFANTA PER LES OBRES QUE S’ESTAN DUENT A TERME AL PARC DE CAN MERCADER

PARADES DE LLIBRES I ALTRES ACTIVITATS

Durant la festa al parc del Canal de la Infanta, n’hi hauran parades de llibres, de roses, així com jocs i activitats per a tota la família.

CULTURA TRADICIONAL

Gegants, cap-grossos, castellers, sardanes, corals, tabalers, mostra de puntes de coixí, parades d’artesania…

LA LLEGENDA DE SANT JORDI AL CANAL DE LA INFANTA

Aquest any, la representació de la llegenda de Sant Jordi es trasllada al parc del Canal de la Infanta, amb la presència estel·lar d’un dels dracs de Foment de Cultura Popular de Cornellà. És una activitat per a tota la família, en dues sessions: a les 12 h i a les 13 h.

CONVIVÈNCIA I GANES DE CELEBRAR

La Jordiada és, sobretot, participació i convivència. Un dinar popular, que s’organitza a les 14 h, enllaça les activitats de matí i de la tarda.  La mongetada popular es porta a terme amb la col·laboració de Cornellà Compra a Casa (aportació pel tiquet, 10 €). Es recomana comprar el tiquet de manera anticipada.

LA PROGRAMACIÓ COMPLETA DEL 24 D’ABRIL

 • 11:00 h Visita per a descobrir el Canal de la Infanta en el terme de Cornellà (part1). Sortida: des de la Plaça de l’Estació. Organitza: L’Avenç de Cornellà
 • Des de les 10:30 h. i fins a les 21 h. XXIX Festa de Cultura Popular, al parc del Canal de la Infanta. Actuacions, tallers i activitats de cultura popular a càrrec de les entitats integrants de la Comissió Jordiada.jordiada2015
 • 10:30 h. Cercavila d’Inici des de la Plaça de l’Església fins arribar al Parc del Canal de la Infanta. Recorregut: sortida des de la Plaça de l’Església, Ctra. d’Esplugues, Passeig del Canal, baixada cap el carrer Mercè Rodoreda fins a l’entrada al parc per carrer Mª Aurèlia Capmany. Hi participen: Trabucaires de Cornellà, Xaranga Sarau, Diablets de Cua del Foment de Cultura Popular, Diablets Petits de Cornellà,  Ball de Diables Infantil de l’ASC,  Tam Tam Llops, Diables i dracs de la Colla Cua de Drac, Tabalada del Foment, El Cornut de Cal Borni, Bastoners de l’Agrupació Sardanista, L’Enforcat de l’ASC, La Kolla Martinet i Gegants i capgrossos de Cornellà. Acabada la cercavila, s’obren les carpes de les entitats organitzadores de la Festa i de les entitats col·laboradores així com les parades de les llibreries de la ciutat. S’inicien també els tallers per a infants (Centre Infantil Mowgli i l’ANC), les exhibicions dels artesans tradicionals, la mostra de puntes de coixí de les Puntaires de Cornellà, la lectura de poemes i contes a càrrec del Voluntariat per la Llengua del CNL.
 • 11.30 h. Encesa de foc a càrrec de les colles de Diablets de Cua del Foment, dels Diables Petits de Cornellà i de Ball de Diables Infantil l’Agrupació Sardanista de Cornellà.
 • 12.00 h. En l’escenari gran, actuació de les corals Àuria, Nova, Cor Nova Tardor i Grup Vocal Zetzània.
 • 12. 00 h. En l’escenari de les carpes actuació de la Cornellà Band de la Societat Coral La Unió.
 • 13.00 h. En l’escenari gran, actuació del cos de Dansa i Esbart Infantil de l’ASC i de la Colla de Bastoners.
 • 13.00 h. Davant de l’escenari de les carpes, actuació del Castellers de Cornellà i la Colla Jove de Barcelona.
 • 13.00 h. Actuació de les Caramelles de l’Orfeó Catalònia (itinerant).
 • 14.00 h. Mongetada Popular (aportació pel tiquet 10 €). Es recomana comprar el tiquet de manera anticipada. Més informació en el Facebook de la Jordiada o en les mateixes entitats que conformen la Comissió. Amb la col·laboració de Cornellà Compra a Casa.
 • 16.30 h. A l’escenari gran. Actuació de musica folk a càrrec de l’Orquestrina Trama. Ball de plaça (i de rams).
 • 18.30 h. A l’escenari central. Cremat de rom preparat per “Som la Colla” amb cantada d’havaneres a càrrec de Boniquen.
 • 20.00 h. Davant l’escenari gran, final de Festa, amb un lluïment de foc a càrrec de les entitats de Diables i Dracs de la ciutat. Organitza: Foment de Cultura Popular de Cornellà, Ball de Diables de l’ASC i Diables de Cornellà.

26è Concurs de Fotografia Memorial “Bernardí Fornals” 

Les fotografíes s’han de fer al Parc del Canal de la Infanta, durant el desenvolupament de la Festa de Cultura Popular i han de reflectir clarament els actes de la XXIX edició de la Jordiada. Consultar bases al Facebook de la Jordiada.

Podeu consultar la programació sencera de la Jordiada a https://agenda.cornella.cat

Deixa un comentari