Arts escèniques Exposicions i més General Teatre i arts

La història d’un mestre afusellat durant la República, al Palau Mercader

El Museu Palau Mercader acull la mostra fotogràfica de Sergi Bernal que porta per nom “Desenterrant el silenci. Antoni Benaiges, un professor de la República en una fossa de Burgos”.  

Bernal reconstrueix la història del professor català Antoni Benaiges, a partir de la seva exhumació, l’estiu de 2010, de la fossa de La Pedraja, on va ser enterrat amb altres 103 persones afusellades pel bàndol feixista durant la República. L’exposició presenta una trentena de fotografies en blanc i negre, de diferents formats, com a resultat d’un important treball d’investigació.

Els tres pilars de la mostra són les fosses del franquisme, la repressió i depuració dels mestres de la República, i la impremta a l’escola, fruit del mètode pedagògic Freinet, que aplicà Benaiges a Bañuelos de Bureba. És per això que en l’exposició es podran veure facsímils dels quaderns que el mestre i els seus alumnes van publicar entre 1934 i 1936. La mostra es completa amb un audiovisual del projecte Desenterrant el silenci amb més imatges i documents.

Es pot visitar fins al 25 de juliol al Museu Palau Mercader de Cornellà, els diumenges i festius, de 10 a 14 h. L’entrada és lliure. Informació: al telèfon 93 474 51 35, de dilluns a divendres, de 9’30 a 14 h, e-mail: museumercader@aj-cornella.cat

Deixa un comentari