Arts escèniques Teatre i arts Teatre i dansa

‘Abans que arribi l’alemany’ proposta d’aquesta setmana del Concurs de Teatre Amateur

El proper diumenge, 27 de març, al Patronat Cultural tindrem l’ocasió de gaudir d’un dels espectacles de la 12ena. edició del Concurs de Teatre Amateur Ciutat de Cornellpa. Es tracta de l’obra ‘Abans que arribi l’alemany’, de la cia 8uit.

Qui és l’alemany? I per què la Julia ha d’intentar viure abans de que arribi i s’instal·li a la seva vida? Per què aquesta dona que ja frega la seixantena ha decidit fer tot allò que mai havia pogut fer, totes aquelles coses per a les que sempre li havia mancat temps, encara que ara s’adoni que eren les més importants, les que donaven sentit al seu existir? La resposta és senzilla: perquè sap que l’alemany li robarà tot allò que és important: ja no se’n recordarà d’aquells que va estimar, ja no sabrà quan va ser feliç ni perquè, ja no reconeixerà el somriure dels amics ni als amics mateixos. I és que l’alemany és poderós, tant que és impossible guanyar-li en la guerra. Només se li pot robar temps, derrotar-lo alguna batalla, escapolir-se d’ell mentre encara és possible.

I aquest és l’anhel de la Júlia, aquesta dona que frega la seixantena i que sap que, quan l’alemany arribi, ella perdrà la memòria.Què és el que sempre he volgut fer i vull fer, amb tota la determinació, abans que el meu cap, el meu cos i les meves forces no m’ho permetin?
L’Alzheimer, paraula maleïda. Malaltia que anul·la a qui la pateix i enfonsa als familiars que l’envolten. La Júlia s’afronta a ella amb una visió pragmàtica, des de la serenor de l’edat, sense por, amb fermesa i amb un punt d’humor que fa més proper el sentiment de la persona malalta.

Del 20 de febrer al 10 d’abril es porta a terme el Concurs de Teatre Amateur Ciutat de Cornellà, premi Joaquim Vilà i Folch. Aquest any, el certamen arriba a la seva dotzena edició i com sempre, està impulsat per la companyia de teatre del Patronat Cultural i Recreatiu, Triangle Teatre, i per l’Orfeó Catalònia. L’objectiu d’aquesta mostra és presentar les diferents representacions teatrals desenvolupades per companyies amateurs i premiar la més votada per part del públic assistent.

Al llarg dels gairebé dos mesos de festival, es presenten els vuit espectacles finalistes: “Adreça Desconeguda, de Kressman Taylor”, el 20 de febrer, a l’Orfeó Catalònia; “Play Strimberg, de Friedrich Dürrenmatt”, el 27 de febrer, a la Sala Ramon Romagosa del Patronat Cultural i Recreatiu; “Arrels, d’Arnold Wesker”, el 6 de març, a l’Orfeó Catalònia; “La deessa de les pells, de David Ives”, el 13 de març, a la Sala Ramon Romagosa; “SOS, de Jordi Ferragut”, el 20 de març, a l’Orfeó; “Abans que arribi l’alemany, de Marta Barceló”, el 27 de març, a la Sala Ramon Romagosa; “El cerdo, de Raymond Cousse”, el 3 d’abril, a l’Orfeó Catalònia; i “Emergència, de Marta Buchaca”, el 10 d’abril, a la Sala Ramon Romagosa.

Les entrades es poden comprar a www.pcr.cat

Venda d’entrades

2 Comentaris

  • Pertanyo a un grup de teatre amateur al Baix Llobregat i estem interessats en participar en el vostre concurs de teatre. Em podeu enviar informació del mateix, dates, etc.
    gràcies

    • Bon dia, Jordi!
      El concurs de teatre al qual et refereixes quin és? Nosaltres com ajuntament no en tenim cap, però a la ciutat hi ha dos: el de microteatre i el concurs de teatre amateur Ciutat de Cornellà. Els dos, en aquests moments, estan fora de termini per participar…

Deixa un comentari