Esports i aire lliure

Vols gaudir d’una visita guiada al riu Llobregat?

El proper 27 de març tindrà lloc al riu Llobregat, a partir de les 10.30 hores una visita guiada al Riu Llobregat. En aquesta ocasió  es farà anàlisi de l’estat i qualitat del riu Llobregat al seu pas per Cornellà, amb la metodologia del Projecte Rius. Es farà anellament científic d’ocells per part d’experts.

L’activitat forma part de les Visites Guiades al riu, la programació habitual de visites, guiades per experts naturalistes, es pretén donar a conèixer la gran biodiversitat d’aus, rèptils, insectes, arbres, amfibis, plantes… que hi ha en aquest entorn natural. Hi poden assistir persones de totes les edats i tenen una durada de dues hores aproximadament. Es recomana portar prismàtics.

 

 

 

Informació i inscripcions a:

http://ajuntament.cornella.cat/inscripcions/

 

Passejar pels camins rurals del riu

Cornellà compta amb un traçat de camins rurals que transcorren entre les zones agrícoles que encara queden al municipi i que ens acosten al riu Llobregat. Des de l’any passat, s’han adequat i senyalitzat tres itineraris a través dels quals es descobreix la fauna i flora d’aquest entorn de gran interès natural, així com una petita part del patrimoni històric (Canal de la Infanta i pous d’aigua). La proposta de seguir aquests itineraris s’emmarca en el projecte Cornellà Natura que pretén naturalitzar la ciutat, fomentar la mobilitat sostenible i millorar la qualitat ambiental del municipi.

Són camins per recórrer-los passejant o en bicicleta, de qualsevol manera que ens permeti fer un exercici moderat i saludable i gaudir de la biodiversitat, dels camps, dels canals i dels masos: de gran valor natural, cultural i ecològic. Segons l’itinerari que seguim podrem observar: alguns dels 15 pous artesians que encara existeixen dins del municipi i que daten de principis del segle XX; les restes del traçat del Canal de la Infanta (inaugurat el 1819), una infraestructura clau per al desenvolupament econòmic de la comarca; els cultius de Cornellà que formen part del Parc Agrari del Baix Llobregat. Així com contemplar la riquesa del paisatge típic de ribera (àlber, morera, pollancre, tamariu, ginesta, xicoira, fonoll, canya comú …) i la fauna del lloc (granota, serp verda, serp d’aigua, gripau, xoriguer comú, esplugabous, martinet blanc, bernat pescaire, carboner…).

Deixa un comentari