Lectura

Una comunitat lectora dins el mòbil

La Xarxa de Biblioteques de Cornellà, llança la seva primera comunitat lectora: “Amb D de dona”. Això és possible gràcies a Tellfy, una aplicació gratuïta que permet posar en contacte virtual a persones amb un interès comú. En el nostre cas: l’obra literària produïda per grans escriptores d’arreu, com Patricia Highsmith, Blanca Busquets o Claudia Piñeiro.

Igual que en un club de lectura, es proposa un títol per comentar plegats en un dia i una hora. La diferència és que, mentre arriba la data, dins la comunitat es generen preguntes, reflexions, s’intercanvien recursos i es comparteixen tot tipus de propostes complementàries entorn el llibre seleccionat.

La comunitat lectora està conduïda per Anna Maria Villalonga, que és escriptora, crítica de literatura i cinema, traductora, investigadora i professora de literatura catalana a la Universitat de Barcelona. A més, compteu amb el suport de la biblioteca que us facilita el préstec dels llibres i us oferirà l’ajuda tècnica que podeu necessitar.

Les inscripcions es fan directament a través de l’aplicació Tellfy, disponible per a Android i Apple. Només cal que la baixeu al vostre mòbil o tauleta, que cerqueu la comunitat “Amb D de dona”, escolliu l’opció per demanar participar-hi i esperar que la moderadora o la biblioteca us confirmin el vostre ingrés. Un cop en formeu part, tindreu accés a totes les informacions de la comunitat, podreu conversar, intercanviar anècdotes i fins i tot participar en l’elecció de l’itinerari de lectura.

La primer lectura serà “Carol” de Patricia Highsmith. La resta dels títols proposats són: “Neko Café” d’Anna Sólyom; “Tàndem” de Maria Barbal; “Antichrista” d’Amélie Nothomb; “La nevada del cucut” de Blanca Busquets; “Claus i Lucas” d’Agota Kristof i “Catedrales” de Claudia Piñeiro.

Si us cal més suport, contacteu amb la biblioteca que coordina el funcionament d’aquesta activitat:

BIBLIOTECA SANT ILDEFONS
Plaça Carles Navales, s/n
08940 Cornellà de Llobregat
Telèfon: 934 711 242
Adreça electrònica: b.cornella.si@diba.cat

Deixa un comentari