Moltes coses s’han dit i s’han escrit sobre el barri Sant Ildefons de Cornellà, però poques vegades s’ha mostrat la seva història a través dels seus veritables protagonistes: les persones que van arribar a la nostra ciutat durant la dècada dels ’60 i que es van instal·lar a la zona alta de la ciutat per construir el seu futur. Milers d’homes i de dones que van deixar les seves famílies, les seves històries i les seves arrels, però carregats d’il·lusions a les seves maletes. Si el cinema reconeix els Estats Units com “la tierra prometida”, per a molts andalusos, extremenys i manxecs, la veritable terra promesa durant la postguerra i els anys centrals del franquisme era Barcelona i, per conseqüència, els seus municipis propers.
Tot aquest esperit i els sentiments confrontats de les persones que van migrar a Cornellà i que van ajudar a construir la zona del Satèl·lit és l’eix vertebrador de l’exposició “Sant Ildefons. Una història compartida”. La mostra s’inaugura dimarts 11 d’octubre, a les 20.15 h, a la plaça de Sant Ildefons, coincidint amb l’inici de les festes de barri.
Aquesta exposició és un recull oral i gràfic sobre la història personal de les primeres persones que van viure a Sant Ildefons. Testimonis reals que expliquen les seves vides i les seves problemàtiques i il·lusions personals. La finalitat d’aquesta mostra no és una altra que manifestar el gran potencial humà, social, econòmic i intel·lectual d’aquest barri.