Activitats familiars Altres Arts escèniques Espectacles de carrer Festival i fires General Lectura Música Teatre i arts

A Cornellà, estem de Jordiada!

Els actes festius de celebració de la Jordiada a Cornellà s’allarguen fins al 9 de maig. 

La comissió d’entitats que organitza la Jordiada, amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà, ha organitzat un  ventall de propostes escèniques, presentacions de llibres, certàmens poètics, música, etc, per convidar la ciutadania a participar de la festa, recuperar la il·lusió i conviure-hi plegats. Les activitats són gratuïtes, moltes d’elles a l’aire lliure, però l’aforament és limitat i per a la majoria d’elles cal inscripció prèvia. Els espais compleixen totes les garanties de seguretat i les normes fixades per les autoritats sanitàries amb motiu de la Covid-19.

Històries de dracs i castells

Per al públic familiar amb“La Bugaderia del Castell” (dimarts 27 d’abril, a les 18h, a la Biblioteca Central). La bugadera del castell té molta feina, el drac vol fer una festa, cal rentar-ho tot, tot ha de quedar ben net, sabons, bombolles, oloretes i textures, jugarem a amagar-nos ben amagats a sota dels llençols i de les mantes, esperarem els convidats que ben aviat arribaran. El conte ens presentarà els ingredients, i ens durà per un paisatge meravellós que anirem dibuixant amb espècies i llegums, i la narradora us explicarà un bon conte, però el paisatge el farem una miqueta entre tots.

“El meu primer Sant Jordi: bon dia, bona nit”(dimecres 28 d’abril, 18h, a la Biblioteca Marta Mata). La Terra està trista i la lluna la vol ajudar. El gran sol, savi i lluent, s’aproparà per trobar la solució. Els contes ens fan viatjar, somniar, sentir, riure, aprendre… I creiem que haurien de formar part de les vides dels nens i nenes d’arreu. Us convidem a gaudir de valent amb les històries que faran les delícies del vostre nadó! Activitat dirigida a infants de 0 a 3 anys.

Presentació del llibre de la col·lecció de l’Avenç (dimarts 27 d’abril, a les 19h, al Patronat), “Les columnes preromàniques i el Palau Mercader de Cornellà de Llobregat: dues històries del patrimoni cultural de Catalunya”. De Santos M. Mateos Rusillo.

POETRY SLAM (dimecres 28 d’abril, 19h, a la biblioteca Sant Ildefons). A càrrec de David Orviz (Campió del Món de Poetry Slam 2020 i Campió europeu en 2012). El Poetry  Slam és un format de posada en escena poètic en el qual mitjançant poemes de 3 minuts els poetes desenvolupen totes les possibilitats de la seva veu i el seu cos. Això dóna lloc a recitats més dinàmics i originals, on les possibilitats són portades a l’extrem i es posen en joc totes les variables físiques de l’artista.

El 29 d’abril hi haurà un acte d’homenatge a Florenci Vila (1927-2020), impulsor de diverses activitats de la Jordiada, i el 4 de maig la presentació del darrer Premi Sant Jordi a càrrec de l’autor, Víctor Garcia Tur. A més ambé hi haurà activitats a les xarxes socials durant aquestes dates.

Consulteu el programa complet 

També es podrà seguir a través d’Instagram: @jordiada

Deixa un comentari