Activitats familiars L’hora del conte Lectura

Sessions de conta-contes presencials i píndoles virtuals a les biblioteques


Les biblioteques de Cornellà han preparat un seguit de sessions de lectures de contes per als propers dies. Agafa la teva agenda i no et perdis cap d’aquestes activitats per a petits i grans!

La Biblioteca Marta Mata organitza un taller de descoberta, “Postals estiu” (activitat presencial), en què cada participant crearà des de zero un parell de postals originals i úniques amb tècniques d’origami i de pop-up. La tallerista proposarà diferents idees per tal que cada nen o nena inventi, investigui i es faci la seva proposta. Apunta’t per aquest dimecres 16,  a les 18 h. Adreçat a infants a partir de 6 anys.

Inscripcions a través de la Biblioteca Marta Mata.

BIBLIOTECA MARTA MATA

C/ Rubió i Ors, 184

08940 Cornellà de Llobregat

Telèfon: 934 800 602

Adreça electrònica: b.cornella.mmg@diba.cat

 

La Biblioteca Central prepara una sessió Per als més petits de tots -infants entre 6 i 36 mesos acompanyats per un adult, màxim un adult per bombolla de convivència-. “Parauletes” (activitat presencial), contes divertits i juganers per gaudir amb els més petits. Per aquest divendres 18, a les 18 h. Inscripcions a través de la Biblioteca Central de Cornellà:

BIBLIOTECA CENTRAL

C/ Mossèn Andreu, 15

08940 Cornellà de Llobregat

Telèfon: 933 760 111

Adreça electrònica: b.cornella.c@diba.cat

 

Criatures marines a la Biblioteca de Sant Ildefons

La Biblioteca de Sant Ildefons commemora el Dia Mundial dels Oceans, que se celebra el 8 de juny, amb diferents activitats que giren entorn a l’aigua, els mars i els oceans. Entre d’altres, un concurs de dibuix per commemorar el Dia Mundial dels Oceans. Els nens i nenes de fins a 12 anys poden participar en aquest certamen que servirà també per decorar la sala infantil de la biblioteca. Hi ha temps fins al 30 de juny per participar, deixant els treballs a la mateixa biblioteca. Poden ser de diferents mides, a color o blanc i negre, amb pintures acríliques o collages. El tema del concurs és “Criatures marines”, per tant, les opcions de dibuixos són àmplies i variades!

També es farà el contacontes “Mariners com que bufa el vent” (activitat presencial), aquest dimarts 15, a les 18 h, a càrrec de Rosa Pinuyol. Per a infants a partir de 3 anys acompanyats per un adult. (Màxim un adult per bombolla de convivència). Inscripcions a través de la Biblioteca Sant Ildefons

Mariners com que bufa el vent… sentirem el cant de les balenes, dels dofins, les gavines. I, del fons del mar, pescarem històries de grumets, pirates, sirenes, tresors amagats, vaixells, pescadors, rems i fins i tot descobrirem perquè la mar és salada.

A més, continuen les píndoles per aprendre sobre noves tecnologies. En aquest cas es tracta d’una activitat virtual. S’han programat diversos tallers:

“Alternatives de programari lliure”, per aprendrem quins és el programari no comercial equivalent al programari comercial més conegut, així com la manera d’aconseguir-lo. Aquesta sessió està recomanada per a usuaris amb un cert nivell d’expertesa, que tenen i fan servir el correu electrònic a més d’utilitzar Internet habitualment. El taller serà el dimecres 16, a les 18.30 h, a través de la plataforma virtual: JitsiMeet.

“Identificació i certificació digital”, per conèixer les diferents opcions d’identificació i certificació digital: DNI digital, certificat FNMT i Cl@ve, IDCat i IDCat mòbil, a més de l’autofirma. El seu ús facilita fer gestions en línia com la declaració de la renda, consultes mèdiques o demanar cita prèvia amb les administracions. Aquesta sessió està recomanada per a usuaris amb un cert nivell d’expertesa, que tenen i fan servir el correu electrònic a més d’utilitzar Internet habitualment. Serà el dilluns 21, a les 18.30 h, a través de la plataforma virtual: JitsiMeet

Inscripcions a través de la Biblioteca Sant Ildefons.

BIBLIOTECA SANT ILDEFONS

Plaça Carles Navales, s/n

08940 Cornellà de Llobregat

Telèfon: 934 711 242

Adreça electrònica: b.cornella.si@diba.cat

I també en relació amb la commemoració del Dia Mundial dels Oceans, el 15 de juny a les 18 h, hi haurà una sessió de “Va de contes” titulada “Mariners com que bufa el vent”. Serà presencial a càrrec de la narradora Rosa Pinyol. Està pensada per a infants majors de 3 anys.

Deixa un comentari