Activitats familiars

Solidaritat i molt més

Quina Solidària a Cornellà de Llobregat, de Cornellà Actitud.

La ciutat viu la setmana més carregada d’activitats nadalenques de l’Agenda de Nadal d’aquest 2023-2024 amb inauguració de pessebre, tallers de manualitats i activitats solidàries. La Quina de Nadal de Cornellà Actitud és una d’aquestes cites.

Aquest és un cap de setmana carregat de propostes perquè és el darrer abans de Nadal (sí, sí, només queden dues setmanes per a l’inici de les festes!). I, per aquest motiu, són moltes les propostes que ens esperen. A banda de les cites més destacades, com la Fira de Santa Llúcia i els nombrosos concerts de les corals de la ciutat, també hi ha altres propostes interessants aquesta setmana per a totes les edats.

La Biblioteca Marta Mata organitza la tarda del dilluns 11 de desembre, a les 19 h, la lectura dramatitzada de ‘El poeta del pueblo’, de Miguel Herrnández, a càrrec de Microcornellateatre. La Biblioteca Sant Ildefons presenta un taller per als més joves per construir el nostre propi ‘arbre dels desitjos’ i aprofitar els repartits per la ciutat per pensar el nostre desig, escriure’l i penjar-lo. Es farà el dimecres 13 de desembre, a les 18 h (una mica abans de la presentació del conte i del cartell de la Nit de Reis 2024). I la Biblioteca Teresa Pàmies proposa un taller de manualitats, la tarda del dijous 14 de desembre, a les 18 h, per a infants de 4 a 12 anys. En aquesta sessió, es confeccionaran diferents objectes relacionats amb aquestes dates de manera totalment artesanal.

El divendres 15 de desembre, a les 19 h, s’inaugura el pessebre de l’església de Santa Maria, que es podrà visitar fins al 3 de febrer, de dilluns a diumenge, de 10 a 21 h.

La solidaritat també és protagonista d’aquests dies i, per aquest motiu, es realitzaran diferents accions de cooperació a la nostra ciutat. D’una banda, hi haurà recollida d’aliments als supermercats Mercadona, LIDL i Condis de Cornellà organitzat pel Club Social Fordis els dies 15, 16, 22 i 23 de desembre; i, d’altra banda, el dissabte 16 de desembre, durant tot el dia (de 10 a 00 h), se celebra una nova edició de la Quina Solidària de Cornellà Actitud, a l’institut Francesc Macià. Com és habitual, hi haurà música en directe i gastronomia, a més de molta animació per fomentar les donacions a favor de la Botiga Solidària. Per assistir o per a més informació, podeu consultar el seu web.

Amb aquest esperit de solidaritat, el diumenge 17 de desembre, aprofitant que el centre comercial Splau estarà obert, l’entitat cornellanenca ASASF – Associació Animalista sense Fronteres organitza una campanya de foment de l’adopció de gossos i de gats, de 9 a 18 h.

I, paral·lelament, el Museu Palau Mercader organitza una visita guiada per la planta noble, en dos passis: a les 11 i a les 12 h. Per assistir, com sempre, cal confirmar assistència a través del 93 474 51 35 o per correu electrònic a patrimonireserves@aj-cornella.cat

I l’agenda del cap de setmana finalitza amb el concert de la soprano Evelyn Johnson, a la Sala Ramon Romagosa, per tancar la temporada de tardor de la programació del Cornellà Escènica.

Deixa un comentari