Arts escèniques Exposicions i més Teatre i arts

Un documental sobre el mètode Freinet

En relació amb l’exposició sobre Antoni Benaiges, del 7 al 13 de juny es podrà visualitzar en aquest enllaç el documental “El retratista” (2013), d’Alberto Bouleux i Sergi Bernal, que mostra com a Veracruz (Mèxic) encara es posa en pràctica el mètode Freinet, a l’Escola Experimental Freinet. Utilitzen la impremta escolar tal i com es feia aquí als anys 30, i imprimeixen el nom del mestre Antoni Benaiges en cada quadern des de fa més de 70 anys com a homenatge al mestre. Aquesta pel·lícula s’ha realitzat gràcies a les aportacions voluntàries de 187 micromecenes.

Recordem que encara es pot visitar a la sala d’exposicions temporals del Museu Palau Mercader la mostra fotogràfica de Sergi Bernal, centrada en l’afusellament del professor català Antoni Benaiges. L’exposició presenta una trentena de fotografies en blanc i negre, de diferents formats, que reconstrueixen la història del mestre Antoni Benaiges a partir de la seva exhumació, l’estiu de 2010, de la fossa de La Pedraja, on va ser enterrat amb altres 103 persones afusellades pel bàndol feixista.

Els tres pilars de la mostra són les fosses del franquisme, la repressió i la depuració dels mestres de la República, i la impremta a l’escola, fruit del mètode pedagògic Freinet, que va aplicar Benaiges a Bañuelos de Bureba. La mostra es completa amb una fossa reproduïda en una lona de 20 m².

Horaris de visita:

Diumenges i festius, de 10 a 14 h

De dilluns a divendres, en activitats programades i hores a convenir, per a grups concertats.

 

 

Deixa un comentari