Esports i aire lliure Petites

Activitats a l’aire lliure en els “carrers tallats durant els caps de setmana”

Cada cap de setmana, es dinamitzen activitats esportives o culturals en tres carrers tallats al trànsit durant el cap de setmana, però més enllà d’aquestes propostes dirigides, la ciutadania els pots fer servir per a iniciatives pròpies. Per exemple, podem ensenyar a anar en bici els nostres fills en aquests carrers, que són vies rectes i espais adients per aquesta novetat en la vida dels nens i de les nenes. O també podem preparar gimcanes familiars per passar una bona estona en família.

L’Ajuntament de Cornellà, a través del projecte Cornellà Natura, desenvolupa diferents actuacions que giren entorn d’un objectiu clar: el foment de la sostenibilitat a la nostra ciutat. Seguint aquesta línia, una de les branques de la iniciativa municipal és el foment del transport respectuós amb el medi ambient i per aquesta raó, el Consistori ha habilitat més espais d’ús exclusiu per a ciclistes i per a vianants, està pacificant més carrers i desplega el programa d’activitats “Caps de setmana sense cotxes”.

40 KM DE CARRILS BICI

I a banda dels espais per a vianants, actualment, Cornellà disposa d’una xarxa pedalable d’aproximadament 40 quilòmetres després que durant la pandèmia, se sumaren nous trams per facilitar la pràctica esportiva i les distàncies entre vianants i ciclistes. L’actual xarxa està formada per quatre tipus de vies diferents. Hi ha carrils bidireccionals segregats a la calçada; carrils bus-bici, exclusius per a ciclistes i autobús; carrers de convivència amb vianants, eliminant un carril de circulació del trànsit rodat a favor de l’ús exclusiu per a persones que es desplacen a peu o en bicicleta; i la senyalització de carrers de cohabitació on la bicicleta conviu amb els vehicles de motor sense poder, aquests, superar els 30 km/h.

 

 

CARRERS TALLATS AL TRÀNSIT, DISSABTE I DIUMENGE, DE 9 A 21 H

carrer de Salvador Dalí (entre Dolors Almeda i av. de Pablo Picasso)

carrer de l’Ametller

carrer de Doctor Carulla i rambla d’Anselm Clavé (entre Dr. Carulla i Verge del Pilar)

carretera d’Esplugues (tram davant la pl. de l’Església),

passatge de Sant Lluís (entre c. Sant Isidre i ptge. Francesc Layret)

carretera del Prat (entre c. Sant Lluís i c. Francesc Layret)

carrer de l’Empordanès

carrer de Màlaga

carrer de Bonestar (entre c. Empordà i c. Anoia)

carrer de Frederic Soler (entre av. República Argentina i c. Catalans)

avinguda de Sant Ildefons (tram davant de la pl. Europa)

carrer del Barcelonès (entre c. Gironès i Ctra. de Sant Joan Despí)

CARRERS TALLATS AL TRÀNSIT DIUMENGE, DE 9 A 21 H

carrer de la Miranda (entre pl. de Catalunya i c. Ermengol Goula)

carrer de Baltasar Oriol (entre av. Pablo Picasso i av. Porta Diagonal)

carrer de les Camèlies

Deixa un comentari