Exposicions i més

Visita el Castell aquest diumenge!

Visita guiada al Castell aquest diumenge a Cornellà de Llobregat.

L’Ajuntament ofereix una visita guiada el diumenge 22 d’octubre, a les 11 h. Les persones interessades s’han d’inscriure, de manera totalment gratuïta.

Cornellà és una localitat rica en moltes coses i una d’elles és la història i el patrimoni, tot i que encara molts dels nostres veïns i veïnes el desconeixen. Per aquesta raó, s’organitzen visites guiades o lliures obertes a tota la ciutadania en els principals equipaments històrics de la ciutat. I aquesta setmana és el torn del Castell.

Sabies que és l’edifici més antic de Cornellà? Està situat estratègicament a la part alta d’un petit turó des d’on tenim una bona vista de l’entorn: el delta del riu Llobregat, la veïna localitat de Sant Boi a l’altra riba del riu i, en el passat, les principals vies d’accés a Cornellà.

La seva història durant l’Imperi Romà

Les excavacions arqueològiques realitzades a la ciutat ens informen que va existir un poblat continuat entre l’església de Santa Maria i el Castell des de l’època romana i durant l’edat mitjana. A l’època romana, entre l’església, l’Ajuntament i el Castell hi havia una vil·la dedicada a la producció de vi. De fet, actualment, a les portes de la casa consistorial, es conserven les restes d’una església cristiana del segle X, concretament dues columnes amb capitells que imiten models àrabs de Còrdova.

De tot això es parlarà a la visita guiada d’aquest diumenge 22 d’octubre, a càrrec de KuanUm! Podreu conèixer la història i les característiques del Castell, incorporant les darreres novetats descobertes pels historiadors Joan i Josep Fernández. L’activitat inclou una visita a les restes arqueològiques.

La proposta comença a les 11 h i per assistir-hi, cal inscripció prèvia a través de patrimonireserves@aj-cornella.cat o del telèfon 93 474 51 35, de dilluns a divendres, de 9.30 a 14 h.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari