Activitats familiars

El Mag Maginet a Can Mercader

El Campament Oriental torna al parc de Can Mercader per visitar el Mag Maginet.

El Campament Oriental torna aquest any a la seva ubicació habitual, en el parc de Can Mercader, de l’1 al 4 de gener de 2024.

Qui no recorda de la seva infància visitar el Campament Oriental al parc de Can Mercader els primers dies de l’any? Doncs aquesta màgia es recupera després dels anys de pandèmia, que es va traslladar a la Fira de Cornellà per controlar els aforaments i garantir les restriccions sanitàries del moment. Aquest espai tan especial, de 9.500 metres quadrats, fa més de 40 anys que és l’escenari de les visites dels nens i de les nenes de la ciutat al Mag Maginet, creant l’escenari que fa realitat l’arribada dels Reis Mags a Cornellà.

Aquest 2024, com si es tractés d’un malson, ens oblidem d’aquests anys grisos i tornem a la realitat de sempre, omplint aquesta part de Can Mercader de haimes especials, des d’on es podran fer tallers per elaborar l’element màgic i altres manualitats, a més d’animacions, conta contes, dansa i música, mostra d’oficis artesans i activitats solidàries.

La Fada Ondina i el Mag Maginet, amb els seus ajudants (en Melquíades i el Bernadet) estaran acompanyats per un grup de patges, formats per joves voluntaris procedents dels instituts de Cornellà, amb l’únic objectiu d’omplir el cor dels infants d’alegria, d’emoció i d’esperança.

Els horaris d’obertura del Campament Oriental seran, de l’1 al 4 de gener, des de les 17.30 fins a les 21 h. Com sempre, l’entrada és gratuïta i per accedir al recinte, només cal fer la cua per ordre d’arribada. En el moment d’entrar al recinte, cal treure un tiquet de les màquines de l’entrada perquè els infants puguin entrar a la haima del Mag Maginet. Per cert, en aquesta visita, els infants entren sense la companyia dels adults. Els pares i les mares els recolliran, com sempre, per la porta de sortida de la haima d’en Maginet.

Encara es desconeix quin serà l’element màgic d’aquest any –l’objecte que ajuda Ses Majestats a arribar a la nostra ciutat-, però tenint en compte la història del Conte de la Nit de Reis d’aquest any, tot apunta que serà alguna cosa vinculada amb els còmics…

El Mag Maginet va aparèixer públicament, amb nom propi, l’any 1981, encara que anys enrere ja participava en el Corpus. Durant tot l’any, es dedica a estudiar els estels i a traçar el millor itinerari perquè Melcior, Gaspar i Baltasar arribin a la nostra ciutat. Viu a la Torre de la Miranda acompanyat pel Melquíades i pel Bernadet. Allà té el seu laboratori i és on es refugia per realitzar els seus estudis astrals, fins que l’1 de gener s’instal·la en el seu campament per rebre els infants de la ciutat.

Deixa un comentari