Arts escèniques

10è ‘Jazz and Beer’

Torna la jazz and beer a Cornellà de Llobregat.

Aquest dissabte, se celebra a Cornellà el desè festival de jazz i de cervesa artesana, més conegut com a Jazz and Beer! Com sempre, el nucli de la trobada serà la plaça de l’Església (al barri Centre), durant tot el dia: des de les 12 h i fins a les 23 h (aproximadament).

Si us agrada el jazz i les cerveses artesanes, aquest és el vostre festival! El dissabte 21 d’octubre, la plaça de l’Església s’omplirà de soul per gaudir amb bona companyia d’aquesta beguda i de molt bona música!

La programació de la 10a edició

El festival d’aquest any comença a les 12 h, amb Zopli2, un duo basat en músiques del món i presentat a través de múltiples i singulars instruments de vent. La flautista i ballarina Clara Gallardo i el multiinstrumentista Joaquín Sánchez són els protagonistes d’aquesta primera cita musical, molt recomanable per al públic familiar.

Una hora més tard, a les 13 h, és el torn d’Ignasi Terraza Guitar Trio amb Queralt Camps i Carla Motis. Terraza, un dels grans pianistes del nostre jazz, arribarà a Cornellà amb una agrupació sòlida, amb molt swing i amb molta presència femenina, per cert!  Al pianista barceloní l’acompanyen Carla Motis, a la guitarra, i Queralt Camps, al contrabaix, dues de les millors jazzistes de la seva generació.

Durant el migdia, a les 14.30 h, Madera Viva Trio aplega la tradició de la cançó d’autor amb ritmes iberoamericans, desembocant així amb un jazz vocal autòcton i de proximitat. Presenten el seu primer disc amb cançons pròpies i algunes versions úniques d’autors com Toti Soler o el mateix Gato Pérez (en català i castellà com a llengua vehicular) que estaran vestides de melodies i de ritmes populars.

L’actuació de la Cornejazz

Un dels plats forts de la programació del Jazz and Beer de cada any és l’actuació de la banda de l’Escola Municipal de Música Roser Cabanes! Després d’aquests 10 anys de col·laboracions amb les escoles de música, el projecte CorneJazz ha assolit els seus objectius d’oferir un espai de qualitat per a la música jazz en directe dels infants i joves de la nostra ciutat. La seva actuació començarà a les 16 h.

A partir de les 18 h, Jon Robles, Marko Lohikari i Ramón Ángel Rey pujaran sobre l’escenari del Jazz and Beer de Cornellà. Aquest extraordinari trio ens presentarà April 10/18, un àlbum de jazz produït pel bateria Ramón Ángel Rey amb el saxofonista Jon Robles i el baixista Marko Lohikari. El repertori es basa en estàndards coneguts interpretats fugint de tòpics i gestos.

A partir de les 20 h, serà el torn de l’Elisabet Raspall All Stars. Un estol de primeres espases l’acompanyen en aquesta nova aventura on torna a firmar unes composicions plenes d’elegància, que sempre semblen moure’s entre el somni i la vigília.

I, finalment  a les 22 h, el festival s’acomiada amb Outer Space. La banda barcelonina segueix trepitjant els escenaris per compartir noves emocions, amb composicions plenes de groove, soul, ritmes afroamericans, melodies etíops i harmonies hipnòtiques.

Un espectacle itinerant, al vespre

Els Steam Rollers van sorgir d’un concert de Rhythm & Blues a l’estiu de 2015. La seva música, plena de groove, aplega un ampli espectre d’estils, que inclouen el Hard Bop de Blue Note dels 60, el funk de Nova Orleans, Rhythm & Blues i boogaloo.

Què és el Jazz & Beer?

Jazz & Beer és un projecte local desenvolupat per veïns i veïnes de Cornellà procedents d’àmbits professionals molt diversos i compromesos amb la cultura de la ciutat que, de manera voluntària i amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà, van decidir organitzar-se i fer un ús de l’espai públic com a lloc de dinamització de la cultura popular.

La venda de gots com a únic preu per gaudir del festival

El festival del jazz i de la cervesa artesana és gratuït per al públic assistent, però, evidentment, suposa unes despeses que necessiten ser abonades. Per aquesta raó, tot i que no és obligatori, es demana la compra dels gots commemoratius.  

Afegeix un comentari

Deixa un comentari