Exposicions i més

150 anys de ‘La volta al món…’

Les biblioteques de Cornellà de Llobregat commemoren l'aniversari de la publicació de 'La volta al món'.

Dilluns 2 d’octubre, comença el club de lectura de la Biblioteca Central per commemorar l’aniversari de la publicació de la novel·la ‘La volta al món en 80 dies’.

Les biblioteques municipals de Cornellà commemoren el 150è aniversari de la publicació de ‘La volta al món en 80 dies’ de Jules Verne, dins del seu projecte titulat ‘Avui fa… 2023’. I, entre les propostes que s’han previst, destaca un club de lectura amb tres sessions, la primera de les quals se celebra el dilluns 2 d’octubre.

La Biblioteca Central és la responsable d’organitzar aquesta celebració, tan destacada en el sector literari. Per tant, les tres sessions del club de lectura titulat ‘Un triangle fantàstic: Jules Verne, Edgar Allan Poe i H.P. Lovecraft’ es convoquen en aquest equipament cultural. Per assistir, IMPORTANT, cal inscripció prèvia.

Jules Verne, autor de ‘La volta al món en 80 dies’.

Les trobades són a càrrec de la Inés Macpherson i sempre es portaran a terme el primer dilluns laborable de cada mes –tret del mes de desembre, que tenint en compte el pont dels festius 6 i 8, s’ha posposat al segon dilluns per facilitar la convocatòria de tots els interessants, independentment de què tinguin festa o no-, a partir de les 19 h.

La primera trobada és el dilluns 2 d’octubre, sota el títol ‘Les aventures de Gordon Pym’, d’Edgar Allan Poe. La segona, el 6 de novembre, amb ‘L’esfinx de gel’, de Jules Verne’ i la tercera i darrera trobada serà l’11 de desembre, amb ‘A les muntanyes de la follia’, d’H.P. Lovecraft.

L’any 1838, Edgar Allan Poe va publicar ‘Les aventures de Gordon Pym’. Uns anys més tard, fascinat pel misteriós final de la novel·la, Jules Verne va decidir recuperar elements d’aquell relat i va escriure ‘L’esfinx de gel’. I, més endavant, Lovecraft també va decidir estirar el fil dels misteris que bategaven entre les pàgines de Poe i va escriure ‘A les muntanyes de la follia’. Tres llibres, tres autors molt diferents que van demostrar com els universos literaris es poden expandir i retroalimentar.

Deixa un comentari