Esports i aire lliure

Aprofiteu el bon temps per visitar l’entorn del riu Llobregat, aquest dissabte

Tot i que ja estem al mes de novembre, el bon temps encara ens acompanya i hem d’aprofitar aquests dies bons que estem gaudint per desenvolupar activitats familiars a l’aire lliure. Una d’aquestes activitats podria ser una visita pel riu Llobregat, un entorn de la ciutat prou desconegut per a molts. I és que, tot i que és habitual passejar pel seu entorn o anar en bicicleta per la zona del riu, la seva flora i fauna és molt àmplia i variada, molt més de la imaginada per als residents de Cornellà.

L’Ajuntament de Cornellà, conscient d’aquest desconeixement generalitzat sobre aquest tema, organitza una visita guiada per l’entorn del riu Llobregat aquest dissabte 5 de novembre, a les 10.30 h, des de la passarel·la del riu. Aquest recorregut compta amb les intervencions d’experts sobre la biodiversitat d’aquest entorn natural al seu pas per Cornellà i, a més, compte amb un al·licient: es plantaran arbres i arbustos propis d’aquesta zona natural. Per assistir-hi, cal inscripció prèvia aquí.

L’ENTORN DEL RIU LLOBREGAT

L’accés principal que hi ha des de Cornellà a l’entorn natural del riu Llobregat és la passarel·la que surt des del carrer Verge de Montserrat, apta per a vianants i ciclistes. Primer supera l’autovia A-2, i després dona accés tant als camins que recorren la riba esquerra del riu (la més propera al nucli urbà de Cornellà) com als de la riba dreta (accedint als termes municipals de Sant Boi i el Prat de Llobregat).

La recuperació del riu Llobregat juga un paper cabdal en aconseguir un desenvolupament més sostenible de la nostra ciutat. Aquest procés es fonamenta en:

  • L’augment de la biodiversitat, a partir de treballs de millora de la qualitat de les aigües i la conservació de l’entorn natural de la llera del riu.
  • La connectivitat física i ecològica, a partir del disseny dels espais lliures.
  • La productivitat, sobretot en el sector agrícola, com a condició indispensable dels nous paisatges del s. XXI.

Deixa un comentari