Exposicions i més

Apunta’t a la Universitat d’Estiu de les Dones

Torna la Universitat d'Estiu de les dones a Cornellà de Llobregat.

La setmana del 3 al 7 de juliol, el Citilab acull la 14a Universitat d’Estiu de les Dones.

El Citilab s’omplirà de talons la setmana del 3 de juliol amb la celebració d’una nova edició de la Universitat d’Estiu de les Dones. És una de les iniciatives insígnia de la ciutat que centra la perspectiva de gènere en diferents matèries d’estudi acadèmic. Durant tota una setmana, en horari de matí, s’imparteixen cursos i, a la tarda, es desenvolupen diferents propostes (tallers, concerts i altres propostes més divertides) també vinculades amb el feminisme.

RESERVA DE PLACES

En aquesta nova edició, que és la catorzena, es comptarà amb 4 cursos formatius de molta actualitat, presentats des de la perspectiva de gènere, amb els següents títols: ‘Les matemàtiques són per a totes’,  ‘Nutrició amb mirada de dona’, ‘La pornografia com a instrument de dominació’ i ‘Teatre i feminismes’.

Més enllà dels cursos, es desenvolupen diferents propostes, entre les quals destaca la conferència inaugural, que enguany serà “Crims i genètica”, de la mà de Gemma Marfany (Catedràtica de Genètica de la Universitat de Barcelona) i una taula rodona per tancar la Universitat d’Estiu de les dones titulada “Dones investigadores”, amb Nuria González Cuesta, estudiant d’Enginyeria Biomèdica de la UB que ha rebut diversos premis per la seva recerca; Aroa Casado, professora a la UB, participant del projecte De Nenes a Científiques; Sònia Estradé, professora a la UB, participant del projecte ‘De Nenes a Científiques’ i Marga Becerra, de la Unitat de Cultura Científica de la UB, com a moderadora de la Taula.

ESCOLA D’ESTIU DE FÍSICA I GÈNERE

La novetat d’aquesta nova edició de la Universitat d’Estiu de les Dones és l’escola d’estiu de física i gènere, que es farà a la Biblioteca Clara Campoamor. Aquesta escola es contextualitza amb el conveni que la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de Cornellà van signar al novembre per constituir la càtedra ‘Càtedra UB sobre  perspectiva de gènere i feminismes Ciutat de Cornellà’, que té com a objectius  donar suport i visibilitat a la recerca amb perspectiva de gènere i feminista, impulsar un coneixement científic feminista i crític, especialment en les àrees de coneixement més masculinitzades com és el cas de la ciència i, en general, fer més accessibles aquestes recerques a la ciutadania.

ELS OBJECTIUS DE LA UNIVERSITAT D’ESTIU DE LES DONES

La Universitat d’estiu de les Dones (UED) és un projecte conjunt entre l’Ajuntament de Cornellà a través del Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) i la Universitat de Barcelona (UB), que forma part de l’oferta formativa d’Els Juliols, els cursos d’estiu de la UB.

La Universitat d’Estiu de les Dones és oberta a tothom, a persones que vulguin complementar els seus estudis o, senzillament, enriquir el currículum personal. Per poder-hi participar no es requereix cap requisit especial, més enllà de la curiositat i les ganes d’aprendre i de prendre part en aquesta activitat.

Deixa un comentari