Festival de Pallassos Festival i fires

Cornellà, capital dels pallassos, des d’aquest diumenge!

El Festival Internacional de Pallassos Memorial Charlie Rivel comença aquest diumenge la dinovena edició i això significa que, des del 16 fins al 23 d’octubre, Cornellà serà la capital del circ.

La primera activitat serà una festa que, inicialment s’havia de fer al parc de Can Mercader, però que a causa de les seves obres, s’ha traslladat al voltant de la plaça de l’Església, entre la carretera d’Esplugues i Can Maragall. Després d’uns anys esperant que arribessin els pallassos i les pallasses, s’ha preparat aquesta obertura de Festival “por todo lo alto” amb aquesta festassa al centre de la vila. Actuaran Pep Callau, De Mortimers i la Kanaya Circ, a més de poder participar del taller de perruqueria creativa de la companyia Sienta la cabeza. Aquesta festa començarà a les 11 del matí i s’allargarà fins a les 14 h i és totalment gratuïta.

Aquest serà el tret de sortida d’una nova edició on trobarem més de 60 espectacles de més de 100 artistes i 52 companyies repartits per 20 espais de la ciutat.

Dintre d’aquesta programació, destaquen quatre estrenes: B.O.B.A.S. de Jimena Cavalletti (coproducció del festival), Ridi Pagliaccio d’Asaco ProduccionesRocket Carnival Clownz de la Cia. Passabarret i Solo de Roi Borrallas. També trobarem propostes com les de Los GalindosCompagnie de la Liberté, La ChurryPistacastro, Marcel Tomàs & Cascai Teatre o Sil de Castro, entre moltes altres companyies i artistes.

Per primer cop en la seva història, el festival lliurarà tres Premis Nas d’Or: el que no es va poder atorgar l’any 2020 i el doble premi als germans Raluy que s’atorga aquest 2022.

UN FESTIVAL PER A TOTHOM

L’Ajuntament de Cornellà s’alia amb l’ONCE en aquesta edició per encetar un procés d’accessibilitat del festival amb àudio descripció i llenguatge de signes als espectacles. De moment, per aquesta edició s’està treballant l’àudio i descripció de dos espectacles: “La Orquesta de malabares” de la Cia Pistacatro i “Baobab” de La Pera Llimonera, a més de l’entrega dels Nassos d’Or traduïda al llenguatge de signes.

És d’aquesta manera com el festival torna a la ciutat quatre anys després per tornar a omplir els seus carrers de somriures, apropant la cultura i el món del clown als ciutadans i a les ciutadanes gràcies a l’Ajuntament de Cornellà i a la direcció artística d’Alapista! Un esdeveniment que arriba a gairebé tots els barris del municipi i converteix la ciutat en el principal escenari i als cornellanencs i a les cornellanenques en els principals partícips.

Torna la carpa a la plaça de Catalunya, amb les GALES ALAPISTA!, els dies 19, 20, 21 i 22 d’octubre, a més dels espectacles a les sales de la ciutat, amb la novetat de dos espais nous: Sala Padró i Espai Castellers. I durant cada dia, els carrers de Cornellà estaran plens d’animació i espectacles gratuïts ALAIRE!

Consulteu l’agenda del Festival

La presentació davant dels mitjans de comunicació d’aquesta 19a edició del Festival de Pallassos s’ha fet dilluns 10 d’octubre, al Teatre Lliure de Barcelona. Podeu conèixer els detalls d’aquesta roda de premsa a través de Ràdio Cornellà.

 

Deixa un comentari