Corpus (Festa major)

Autocars gratuïts i a demanda

Servei d'autocar gratuït i a demanda a les festes majors de Cornellà de Llobregat.

L’Ajuntament de Cornellà habilita diferents serveis durant la Festa Major per garantir la comoditat de la ciutadania. Per aquesta raó, aquest any, es torna a habilitar el servei d’autocar especial a demanda i gratuït.

Aquest servei a demanda estarà disponible les nits de dijous, divendres i dissabte, des de les 21.30 h i fins a les 3 de la matinada. Tal com va passar l’any passat, hi haurà dues línies d’autocar diferents amb recorreguts concrets. Hi haurà parades marcades per poder accedir a l’autobús, però per baixar les parades seran a demanda.

L1 Corpus: les parades de recollida seran les mateixes que les de la línia local de TMB 94. L’inici i el final serà a la parada de l’avinguda de Sant Ferran, cantonada amb Marià Fortuny. Les parades de baixada seran a demanda, però dins d’aquest recorregut.

L2 Corpus: en aquest cas, l’autobús farà el mateix traçat que la línia local de TMB 95. D’aquesta manera, la L2 Corpus començarà i finalitzarà al carrer de Montserrat Roig, cantonada amb el carrer de Lleó Fontova.

La gràcia de les parades de recollida també és que estan a tocar amb les principals estacions de transport públic de la ciutat.

Punts lila

I paral·lelament a les dues línies de bus, aquest any també es tornen a habilitar els Punts lila, per garantir unes festes lliures de violència masclista i de LGBTIfòbia.

Durant la festa major, hi haurà carpes senyalitzades com a Punt lila per informar, assessorar i ajudar enfront de les violències masclistes i LGBTIfòbia. Compten amb una parella d’Agents Lila que estaran en coordinació amb l’organització i també amb els cossos de seguretat, si la situació així ho requereix.

Aquestes carpes estan situades molt a prop dels principals escenaris del Corpus, com podreu veure en el següent mapa.

A més, també recorreran per la ciutat, parelles d’agents lila identificades, que passaran pels carrers entre els diferents espais de festa, oferint informació i intervenint si fos necessari. Aquestes persones estan especialment sensibilitzades i formades en aquest àmbit i coneixen el protocol d’actuació.

Deixa un comentari