Activitats familiars

‘Ciència amb paciència’ i altres propostes refrescants a les biblioteques aquest estiu

La Xarxa Municipal de Biblioteques de Cornellà organitza durant aquest estiu un taller infantil sobre ciència. Aquestes sessions, nomenades ‘Ciència amb paciència’, van començar el 20 de juny, però s’allargaran durant tot el mes de juliol amb cites independents les unes de les altres. Per assistir-hi, cal inscripció a través del formulari web o directament a través de la biblioteca Central.

Per fer ciència cal tenir molta paciència … O potser no? Aquests tallers estan adreçats a nens i nenes a partir dels 5 anys que tinguin interès per la ciència i que tinguin paciència o no. És una activitat impulsada per ‘Les imaginaires’ que forma part de la programació familiar de la Xarxa de biblioteques de Cornellà.

Què és la ciència? Per a què ens serveixen les matemàtiques? Què és un tangram? I què fa aquí un gat? Aquestes i d’altres preguntes trobaran resposta (o no) en aquesta trobada on les famílies descobriran noves formes de relacionar-se amb les matemàtiques i amb el món.

Moltes activitats i temperatures agradables a les cinc biblioteques

A més d’aquesta activitat durant el mes de juliol les cinc biblioteques de Cornellà s’han programat activitats de tota mena per poder gaudir tant grans com petits. A més cal recordar que amb les altes tempertures, les bibloteques formen part de la xarxa de refugis climàtics, que són aquells espais públics o equipaments municipals que poden proporcionar condicions de confort tèrmic durant episodis de temperatures extremes.

La posada en marxa de la biblioteca Teresa Pàmies, a Almeda, i de la biblioteca Clara Campoamor, a Fontsanta-Fatjó, aquest mes de juny respon a la voluntat de l’Ajuntament de Cornellà d’apropar aquest servei a tots els barris de la ciutat i proporcionar una oferta cultura més descentralitzada. Les dues s’han integrat a la Xarxa de Biblioteques de Cornellà (XBC), de la qual ja formen part la biblioteca Central de Cornellà, la biblioteca Marta Mata i la biblioteca Sant Ildefons.

Adaptades a les persones amb audiòfons i amb aules d’estudi 24/7

A banda de l’oferta lectora i documental pròpia d’una biblioteca, els dos equipaments  disposen de sales d’ordinadors i connexió wifi per garantir l’accés a les noves tecnologies a tota la població. Una de les novetats que inclouen els dos nous edificis és la incorporació de bucles magnètics als taulells i sales polivalents per facilitar l’escolta a les persones que portin audiòfons.

Els dos edificis també disposen d’aules d’estudi obertes les 24 hores del dia durant tot l’any,

 

Deixa un comentari