Exposicions i més

Cinquena exposició del projecte ‘1.000 i una Nineka’. Vine al Castell i col·labora! Faràs màgia!

Entrem en els darrers dies de l’exposició  “1.000 i una Nineka” a les sales del Castell de Cornellà. Encara queden 400 ‘Ninekes’ i encara podeu participar i fer màgia comprant una d’elles i portan-vos també un llibre. La màgia de les ninekes farà possible que els fons recaptats es converteixin en investigació per la lluita contra el càncer infantil.  Aquest projecte solidari, impulsat per la cornellanenca Maria Rascón, amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, ha comptat en aquesta cinquena edició amb la participació de 40 ninekaires, que amb les seves mans han creat i confeccionat més de 1.000 ninekas, unes nines elaborades de manera artesanal. Petites obres d’art plenes d’amor, afecte, creativitat, de màgia i del compromís perquè algun dia no hi hagi ni un infant amb càncer.

Aquest anys les ‘Ninekes’ són fades bones que portaran la seva màgia a les vostres llars. A profita aquests darrers dies i no et quedis sense màgia!!!!

El projecte “1.000 i una nineka” és una iniciativa creada per María Rascón, ciutadana de Cornellà de Llobregat, que va iniciar la confecció d’unes nines anomenades “nineka” a partir d’una experiència personal, i el va convertir en un projecte solidari per a recollir fons per a la investigació del càncer infantil i juvenil a benefici de l’Obra Social Sant Joan de Déu.

 

A Espanya es diagnostiquen cada any al voltant de 1.200 casos de càncer infantil i n’hi ha 160.000 d’estimats a tot el món. Un de cada quatre nens no supera la malaltia: és la primera causa de mortalitat en nens i nenes entre 0 i 14 anys en països desenvolupats, però pràcticament no s’investiga.

Per què no s’investiga? Perquè la immensa majoria dels recursos públics i privats que es destinen a la investigació de el càncer se centren en el càncer d’adults, ja que per cada nen/a malalt hi ha 200 adults. La seva recerca mai és rendible.

L’Hospital de Sant Joan de Déu disposa d’un laboratori d’investigació del càncer infantil format per un equip que supera els 30 professionals. Més d’un 70% del seu pressupost prové de les donacions privades d’entitats i persones solidàries que ho fan possible.

 

Horari i visites

iconfinder_location_211767.png Castell de Cornellà c/ Mossèn Jacint Verdaguer, s/núm
iconfinder_telephone_134148.png    93 474 51 35
iconfinder_mail_183573.png  patrimonireserves@aj-cornella.cat
iconfinder_info_383122.png  De dilluns a divendres de 10:00 a 13:00 i de 17:00 a 20:00 hores. Diumenges i festius de 10:00 a 14:00 hores.

 

Deixa un comentari