Arts escèniques Exposicions i més Teatre i arts

Com es va viure la Segona República a Cornellà?

Què va passar el 14 d’abril de 1931 a la nostra ciutat? Com era l’ajuntament que va proclamar la II República? El Museu Palau Mercader acull, fins al 12 de desembre, l’exposició ‘Proclamació de la Segona República a Cornellà’ per donar resposta a totes aquestes preguntes.

És una mostra impulsada i produïda per la Diputació de Barcelona que presenta un petit mòdul expositiu per il·lustrar aquest fet històric, amb els escassos testimonis que avui dia se’n conserven. D’aquesta manera, el Museu Palau Mercader s’hi suma a la mostra ‘Visca la República!’, dispersa per 25 museus de la demarcació de Barcelona.

Com jugaven els nens i nenes d’aquella època?

Paral·lelament a l’exposició sobre la Segona República, el Museu Palau Mercader també acull la mostra ‘Caput aut navis. A cara o creu’, que explica com es jugava antigament. Aquesta exposició es podrà visitar fins al 7 de novembre i presenta 72 peces de petit format per divulgar els diferents jocs i joguines que s’han fet servir des de l’època dels ibers i dels romans, fins a l’època medieval.

A més, també trobareu exposats PER PRIMER COP, alguns dels jocs de taula que es conserven al Museu.

Aquesta mostra està produïda pel Museu de Granollers i per l’Ajuntament de Granollers, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Deixa un comentari