Activitats familiars Conferències Lectura

Dues propostes del Museu Palau Mercader, aquest diumenge

ACTIVITAT FAMILIAR, DIUMENGE, A LES 11 H

El Museu Palau Mercader acull aquests dies una exposició sobre el descobridor del nostre estimat Floquet de Neu i entorn d’aquesta mostra, s’han programat diverses activitats vinculades al món animal, la fotografia, els dibuixos i els contes. La primera d’aquestes serà aquest diumenge 2 d’octubre, a partir de les 11 h.

“Contes molt animals” és la primera proposta complementària sobre l’exposició “L’art de la ciència. Jordi Sabater Pi”. Serà una sessió de lectura d’històries protagonitzades per animals. A més, també s’explicarà l’apassionant història d’en Floquet de Neu, l’animal més estimat i recordat del zoo de Barcelona i descobert pel mateix Sabater Pi.

Els responsables d’aquesta activitat són els membres de la companyia Umpalumpa, que acostumen a formar part de les animacions de les activitats municipals entorn de la cultura i que tenen un llenguatge i un tipus d’espectacle pensat per a infants de més de 4 anys.

Aquesta sessió de lectura de contes té un objectiu proper i per aquesta raó, el seu aforament és limitat. Si us interessa aquesta cita, haureu de fer la inscripció:

trucant al 93 474 51 35 (de dilluns a divendres, de 9.30 a 14 h) o enviant un correu electrònic a patrimonireserves@aj-cornella.cat

 

TAMBÉ AQUEST DIUMENGE, VISITA LLIURE AL MUSEU PALAU MERCADER

El Museu Palau Mercader ofereix visites guiades a la seva planta noble per conèixer les estances i la manera de viure dels comptes de Bell-lloc durant els darrers anys del segle XIX i inicis del XX. Però, també, permet descobrir-lo de manera independent, a través de les visites lliures.

Durant el mes d’octubre, s’han reservat tres dates: aquest diumenge 2, el dimecres festiu 12 d’octubre i diumenge 16. L’horari és sempre el mateix: d’11 a 13 h. Per assistir-hi, no cal inscripció prèvia, però l’accés es realitzarà per ordre d’arribada i en intervals de temps controlats pel personal del Museu.

Per aprofitar al màxim d’aquesta visita, es recomana portar els vostres auriculars i seguir l’audioguia del museu a través dels vostres mòbils.

Què podem veure en aquesta visita?

El Palau va ser construït entre els anys 1865 i 1867 per encàrrec de Joaquim de Mercader i Bell-lloc, com a torre d’esbarjo. L’any 1899, amb motiu d’un daltabaix econòmic que obligà la família a vendre la seva residència de Barcelona, un palauet al passeig de Gràcia, van traslladar la seva residència oficial a Cornellà.

En aquest moment, el palau de Cornellà va ser rehabilitat per tal de poder acollir alguns conjunts de mobiliari neoàrab, així com les col·leccions del seu Museu d’Antiguitats i del Gabinet d’Història Natural. El Museu Palau Mercader mostra així la decadència d’una família aristocràtica catalana entre mitjan segle XIX i primera meitat del segle XX, i proporciona un exemple il·lustratiu de les formes de vida i els gustos de les classes benestants catalanes, entre 1864 i 1953.

 

Deixa un comentari