Festival i fires

Cornellà celebra Nadal amb el major nombre possible d’activitats presencials

Cornellà es prepara per celebrar uns dels nadals més esperats dels últims temps. Si l’any passat, l’Ajuntament de Cornellà es va veure obligat a readaptar la programació tradicional d’aquestes dates per les restriccions sanitàries derivades de la pandèmia, en aquest 2021 el consistori ha recuperat el format de moltes de les activitats més habituals per poder celebrar Nadal com estàvem acostumats.

D’aquesta manera, per exemple, tornarem a gaudir de la inauguració dels pessebres, dels concerts dels Cors nadalencs i de les múltiples propostes presencials de les biblioteques. Però també és cert que, després del bon acolliment de l’any passat, s’han incorporat algunes de les novetats de les festes passades en la nostra agenda local. Un exemple és el Campament Oriental, que en 2020 es va instal·lar en la Fira de Cornellà amb limitació d’aforament i que en aquest 2021 es mantindrà en aquest mateix espai, amb la possibilitat de reservar cita prèvia.

La cavalcada de Reis torna a ser dinàmica. Els nens i les nenes podran assistir amb les seves famílies a l’arribada de Ses Majestats Melcior, Gaspar i Baltasar i seguir a les carrosses pels carrers de Cornellà durant la nit del 5 gener. Però tot, sense oblidar que el virus segueix al carrer i que, per tant, s’haurà de fer ús de la mascareta i evitar, en la mesura que sigui possible, les grans aglomeracions, mantenint la distància de seguretat.

Cada any, els comerciants i els paradistes dels mercats adherits a l’associació Cornellà Compra a Casa col·laboren amb l’Ajuntament en la decoració nadalenca i també organitzen activitats de dinamització per fomentar i afermar el comerç de proximitat. Així que, del 20 de desembre al 5 de gener, tornarem a gaudir de dinamitzacions itinerants pels diferents eixos comercials de Cornellà.

I per a quan comencin les vacances infantils, tornarem a tenir la Fira Infantil de Nadal, però amb nova ubicació: el Parc Esportiu Llobregat. Els més petits són els protagonistes indiscutibles d’aquests dies i per a ells s’han preparat activitats vàries, com a tallers de confecció de regals originals o lectura de contes, a més dels ‘Arbres dels desitjos’ i de les bústies vermelles del Mag Maginet per a dipositar les seves cartes. Poc a poca, la normalitat torna a les nostres vides, sense baixar la guàrdia contra el coronavirus, però amb més ganes que mai de tornar a compartir i de tornar a abraçar a nostres sers estimats.

Deixa un comentari