Exposicions i més

Cornellà commemora el Dia Mundial de les Persones Refugiades

Cornellà de Llobregat comença el cicle de persones refugiades.

Durant tot el mes de juny, s’han organitzat diferents activitats vinculades amb la celebració d’aquest dia, amb exposicions, tallers i cinemafòrum.

El Dia Mundial de les Persones Refugiades és una efemèride anual celebrada el 20 de juny i promoguda per les Nacions Unides que té l’objectiu de rescatar de l’oblit la situació que viuen milions de persones desarrelades entre refugiats, apàtrides, desplaçats interns i sol·licitants d’asil que actualment hi ha al món. Una problemàtica mundial que cada vegada afecta a més persones.

Són molts i diversos els motius pels quals una persona es veu de manera forçosa a desplaçar-se del seu país d’origen i sol·licitar asil: conflictes bèl·lics, violències territorials i, cada cop més també, per problemes de degradació climatològica.

Per donar a conèixer aquestes realitats i conscienciar la nostra població, el Departament de Solidaritat i Cooperació programa tota una agenda de tallers educatius, exposicions, documentals durant el mes de juny.

  • Tallers vivencials a centres de primària realitzats i dinamitzats per part de la Cooperativa Ombú Acció, que aquest any s’amplia a 7 centres educatius arribant així a alumnat d’edats compreses entre els 7 i els 12 anys.
  • Exposició “Imatges contra l’oblit. Memòria històrica de Palestina, vivències de la Nakba a Catalunya” per l’Associació SUDS Internacionalisme, Solidaritat i Feminisme. Aquesta mostra està situada al Museu Palau Mercader, fins al 30 de juny.
  • Exposició “Dones en peu de lluita” de l’Associació Catalana per la Pau i organitzada per l’ONG Cornellà Solidari, a la Biblioteca Marta Mata, del 4 al 28 de juny. El 13 de juny, a les 18 hores, a la Biblioteca Marta Mata, Cornellà Solidari organitza un acte de sensibilització i coneixement de la situació a Palestina, amb la participació de dos músics que han format part del projecte “Som Constructores”: ‘Música amb Palestina’, amb David Salgado (guitarra) i Edu Torne (violí).
  • I finalment, la Fundació Pau i Solidaritat organitza un cinefòrum amb el documental “La Kafala: esclaves del s. XXI” amb debat obert posterior amb Sergio Gómez, regidor de Polítiques Comunitàries de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat; Maribel Ayné, secretària d’Internacional i Cooperació de CCOO Catalunya; i Javier Pacheco, secretari general de CCOO Catalunya. L’acte se celebrarà a la seu de CCOO (ctra. d’Esplugues, 68), el 27 de juny, a les 18 hores. L’e

Deixa un comentari