Esports i aire lliure Exposicions i més

Cornellà contra el càncer de mama

Pink Zumba a Cornellà de Llobregat per commemorar el dia contra el càncer de mama 2023.

Un concert de piano, una nova sessió de Pink Zumba i el tradicional sopar solidari són les principals propostes de Cornellà per commemorar el càncer de mama.

El 19 d’octubre es commemora el Dia mundial contra el càncer de mama i Cornellà, com és habitual, prepara diferents actes per celebrar aquest dia. Més enllà de les taules informatives i de les xerrades de conscienciació sobre la prevenció, la ciutat oferirà diferents propostes lúdiques, organitzades per l’Associació Cornellà contra el càncer, que enguany commemora la seva primera dècada!

La primera d’aquestes propostes és el concert de piano, que es farà al Castell, el dimecres 4 d’octubre, a partir de les 19 h. El pianista cornellanenc Miquel Gusi serà el responsable d’amenitzar aquesta vetllada, amb tarifa inversa a favor de la investigació contra el càncer de mama.

Uns dies més tard, se celebrarà la vuitena edició del Pink Zumba, al Parc Esportiu Llobregat. Serà el dissabte 21 d’octubre, de 11 a 12.30 h (tot i que les inscripcions s’obriran a les 10 h) i, com és habitual, serà una sessió de zumba solidària on els assistents hauran d’anar vestits de rosa, que és el color de conscienciació d’aquesta malaltia que cada vegada afecta a més dones menors de 50 anys. Les inscripcions s’han de formalitzar a través del Consell Esportiu del Baix Llobregat o directament al PELL (Parc Esportiu Llobregat) i al Complex Aquàtic de Can Mercader. Durant aquesta sessió lúdico-festiva, es vendran mocadors, samarretes i de més objectes a favor de l’associació contra el càncer i per a la investigació d’aquesta tipologia de càncer.

I ja al novembre, arriba la darrera activitat de la commemoració del Dia mundial contra el càncer de mama a la nostra ciutat, amb el sopar solidari. Aquesta és la cita més protocol·lària de l’agenda commemorativa a Cornellà, perquè es donen cita representants polítics, empresaris i comerciants de la localitat, entre molts altres assistents. El sopar està impulsat per l’Associació Cornellà contra el càncer i es farà al restaurant Binomio del Novotel, el 25 de novembre, a partir de les 21 h, i les inscripcions s’han de fer directament a través de l’associació. Durant el sopar, hi haurà un sorteig de diferents articles cedits per les botigues i per  les empreses de la ciutat.

Més activitats

Més enllà d’aquestes propostes, s’habilitaran taules informatives en diferents punts de la ciutat:

  • Pels voltants del Mercat Centre, el dimarts 17 d’octubre, de 10 a 13 h
  • En el World Trade Center Almeda Park Cornellà, el dimecres 18 d’octubre, de 12 a 14.30 h
  • En el mercat de Sant Ildefons, el mateix dijous 19 d’octubre, de 10 a 13 h

El mateix 19 d’octubre, s’il·luminarà de color rosa diferents edificis de la ciutat, com ara el mateix Ajuntament, la Torre de la Miranda, l’estadi del RCDE i els Globus terraqüis del WTC Almeda Park.

A la Biblioteca Marta Mata, s’organitzarà un taller de biblioteràpia el dilluns 23 d’octubre, a partir de les 18 h. La Laura García dirigirà aquesta sessió que fa servir la literatura per canalitzar sentiments i emocions que es deriven arran de la diagnosi d’aquesta patologia.

Com sempre, us podeu posar en contacte amb l’Associació Cornellà contra el càncer, a través del telèfon 691 49 91 60 o trucar al Infocàncer, totalment gratuït, al 900 100 036. És una línia disponible tots els dies de la setmana, durant tot l’any, inclosos els festius. Serveix per respondre dubtes de salut, però també emocionals.

I, com sempre, es demana la participació en el Banc de Cabell solidari, per confeccionar perruques a dones amb pocs recursos econòmics. A Cornellà hi ha d’unes quantes perruqueries que en participen.

I, paral·lelament a aquesta agenda, l’associació cornellanenca Toca-te-les també prepara diferents activitats de conscienciació per a la prevenció precoç del càncer de mama.

Deixa un comentari