Esports i aire lliure

Nova temporada dels ‘carrers sense cotxes’

Aquest cap de setmana, els carrers de Bonestar i de la Miranda tenen activitats per promoure els carrers sense cotxes durant els caps de setmana.

Tornen “Els caps de setmana sense cotxes“, el programa d’activitats lúdiques i sostenibles als carrers tallats al trànsit promogut per l’Ajuntament de Cornellà. Des del passat cap de setmana, l’Ajuntament reprèn la programació, amb activitats que es faran de manera rotativa durant els mesos d’octubre i de novembre, en horari d’11.30 a 13.30h. Aquí trobareu tota la programació d’aquesta temporada de tardor!

Des de 2018, el programa ha organitzat més de 120 activitats lúdiques familiars i han participat més de 6.000 persones. Es tracta d’un programa  que vol potenciar l’ús dels carrers com a zones de lleure i oci per a la ciutadania, recuperant-los com a espais per viure i per conviure, on els protagonistes siguin els veïns i les veïnes.

Així, uns 16 trams de carrers tallen la circulació de vehicles per pacificar el trànsit rodat a la ciutat i donar prioritat als vianants i facilitar més espais lúdics. La majoria es tanquen durant tot el cap de setmana (dissabte i diumenge, de 9 a 21 h), encara que en algun cas la restricció es limita al diumenge.

El programa es va iniciar el mes de gener de 2018 en setze carrers, primerament com a ‘Diumenges sense cotxes’. Més endavant se n’han incorporat de nous, alguns s’han convertit en talls definitius i també s’ha ampliat el tall de trànsit durant els dos dies del cap de setmana. Només en alguns casos el tall es continua limitant al diumenge.

Deixa un comentari