Conferències Exposicions i més General

Cornellà recorda el cinquantè aniversari de les inundacions del ‘71

En record d’aquest fet, L’Avenç de Cornellà, Associació per al Patrimoni Històric i la Cultura, amb el suport de l’Ajuntament, impulsa la col·locació d’un monument que marca les alçades on va arribar l’aigua, una placa a cadascun dels barris afectats i una petita exposició al carrer que, a través de fotografies, mostrarà les conseqüències de la riuada i també la solidaritat, la unió del veïnat i la mobilització ciutadana. L’exposició serà itinerant i es podrà veure als diferents barris durant els propers mesos.

La inauguració tant del monument, i de les plaques com de l’exposició tindrà lloc el dia 21 de setembre a les 19h al carrer Verge de Montserrat cantonada Rubió i Ors (Biblioteca Marta Mata).

La nit del 20 al 21 de setembre de 1971, el riu Llobregat es va desbordar, inundant els barris Centre, Riera i d’Almeda. Les intenses pluges d’aquell dia i el consegüent desbordament del riu, van deixar desenes d’habitatges destruïts i milers de persones afectades. Cinquanta anys després d’aquestes inundacions, que van marcar un abans i un després a Cornellà, la ciutat rememora el moment en què els veïns i veïnes van sortir al carrer per ajudar i netejar primer, i per reclamar la canalització del riu Llobregat després.

#queferacornella #ajuntamentcornella #patrimonicornella @avenccornella

 

Deixa un comentari