Exposicions i més

‘Cossos que parlen’ s’acomiada

L’exposició ‘Cossos que parlen. Les representacions del cos en les autores de còmic 1910 – 2022’ finalitza aquest diumenge 21 de gener. Per tant, si encara no l’heu visitat, aquesta és la darrera setmana! Per cert, el darrer dia hi haurà una visita guiada per la mostra amb la responsable de la mateixa, la Marika Vila.

Sota el títol ‘Cossos que parlen. Les representacions del cos en les autores de còmic 1910-2022’, el Museu Palau Mercader presenta aquesta tardor una mostra sobre el procés de recuperació de la veu de les dones a través de les representacions del cos en l’àmbit de la il·lustració i els còmics.

L’exposició és a cura de Marika Vila, il·lustradora, historietista i experta en  representació d’identitats de gènere, i relata com les ninotaires, il·lustradores i autores de còmic han canviat la representació del cos femení des de d’inicis del segle XX fins al moment actual.

A la inauguració, el diumenge 17 de setembre, hi va assistir la mateixa Marika Vila, comissària de l’exposició i premi Ivà 2018, el premi al millor o la millor historietista professional que es concedeix anualment per votació popular en el marc del Concurs de  Còmics Ciutat de Cornellà. Vila, una reconeguda historietista espanyola, vol trencar els estereotips patriarcals vinculats amb les vinyetes en aquesta exposició

La selecció d’obres planteja un recorregut que demostra com l’estereotip patriarcal ha sotmès les dones a rols de gènere i ha abusat del seu cos com reclam comercial. L’exposició posa de relleu com al llarg d’aquest viatge la representació femenina ha carregat amb aquest llast fins que les autores han pogut expressar-se lliurement en favor de l’alliberament i l’apoderament de la dona.

L’exposició s’estructura en cinc àmbits lligats al context i els canvis socials, i un sisè espai dedicat a les artistes digitals amb autores emergents, que encaren la diversitat des de les noves tecnologies, les xarxes socials, l’autoedició o l’autopublicació en línia.

Més informació a la nota de premsa

Deixa un comentari