Arts escèniques

DansaFolk amb extra d’havaneres

Cornellà de Llobregat acull una nova edició del Dansafolk dins de Les Nits d'Estiu.

El festival de folklore català comença aquest divendres amb un concert de sardanes (a la Sala Ramon Romagosa, a les 22 h) i continua dissabte, amb una actuació d’havaneres (al Castell, també a les 22 h).

Aquesta setmana i dins de la programació de les Nits d’Estiu ’23, aquesta setmana se celebra una nova edició del Dansafolk. Com ja saben (perquè és una de les propostes d’aquesta programació especial de juliol més veterana), es tracta d’un festival de cultura popular catalana que impulsa la Federació Aplec de la Sardana i l’Agrupació Sardanista de Cornellà.

L’edició d’aquest any es divideix en tres dies: aquest cap de setmana, el divendres 7 i el dissabte 8; i el diumenge 16 de juliol. En aquest certamen, actuen les bandes i els grups de més prestigi del folklore català i, com a mostra, els artistes que hi participen.

HOMENATGE SARDANISTA

El primer dia del festival, aquest divendres, s’ofereix un concert d’homenatge a Jaume Vilà i Figueras. Serà una trobada de sardanes de la mà de la Cobla Principal del Llobregat i d’alguns solistes convidats. Recordem que Jaume Vilà, qui va morir l’any passat, havia estat un músic local de reconegut prestigi, professor de tenora al Conservatori Superior de Música de Barcelona, al Conservatori de Cervera i al Conservatori del Liceu, a més de fer classes particulars. Un dels seus deixebles ha estat Jordi Figaró. Va ser músic durant molts anys de la Principal del Llobregat i, per aquesta raó, ara li fan aquest reconeixement. Serà a la Sala Ramon Romagosa, a les 22 h. El preu de l’entrada és de 5 euros.

CONCERT D’HAVANERES

L’endemà, dissabte 8 de juliol, s’ofereix un concert d’havaneres de la mà de Les Anxovetes de Girona, una banda femenina que està tenint bastant d’èxit. Ofereixen el repertori d’havaneres clàssic i tradicional i el mariden amb una bona guitarra i un bon contrabaix. Està format per Tona Gafarot (veu greu), Montse Ferrermoner (veu aguda/mitja) i Marta Pérez (veu aguda/mitja), així com el contrabaixista Xevi Pasqual, el guitarrista Salva Gallego i el tècnic de so Xevi Salvatella, els seitons del grup. L’actuació serà al pati posterior del Castell, a les 22 h i, en aquest cas, l’entrada és una col·laboració voluntària en taquilla inversa. El cremat de rom té un preu d’1 euro.

ESPECTACLE DEL TRADIDANSA

I el festival Dansafolk d’aquest 2023 finalitza el diumenge 16, també en el pati posterior del Castell, amb l’Esbart Manresà. El preu d’aquesta actuació també és voluntari en taquilla inversa i l’espectacle forma part del TRADIDANSA 2023.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari