Exposicions i més

L’exposició sobre dones inventores finalitza

Finalitza l'exposició 'InVisibles i Ocultes', del Castell de Cornellà de Llobregat.

Es podrà visitar fins aquest diumenge. Recordeu que l’entrada és gratuïta.

A inicis d’any, el Castell de Cornellà presentava l’exposició ‘(In)visibles i (o)cultes’, produïda pel Museu de Ciències Naturals de Barcelona i per l’Ajuntament de Cornellà. L’objectiu d’aquesta és reconèixer, encara que sigui amb posterioritat, els mèrits científics de 24 dones que van ser punteres en descobriments en el món de la ciència, però que pel simple fet de ser dones, no van ser reconegudes.

La mostra s’ha pogut desenvolupar a partir d’un revisionisme històric amb perspectiva de gènere que reinterpreta la història de la ciència i de la tecnologia i que situa en el mapa el nom de 24 inventores desconegudes i que van ser essencials per al desenvolupament de diferents projectes científics.

Aquesta mostra es podrà visitar està a punt d’acomidar-se i es podrà visitar fins al diumenge 24 de març, en els horaris habituals d’aquesta sala, que són: de dilluns a divendres, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h, i diumenges i festius, de 10 a 14 h.

Per tancar l’exposició, es farà una activitat complementària el diumenge 24 de març, en el mateix Castell, titulada ‘Planetari: Dones i Espai’. És una activitat que està a càrrec d’Explora 360º i que farà un recorregut per l’Univers més proper acompanyat de grans dones que, malgrat les dificultats, han estat capaces de fer grans aportacions en l’estudi de l’Univers.

Aquesta activitat, gratuïta, està pensada per a majors de 8 anys, i es desenvoluparà en tres passis de 40 minuts cadascun. Les sessions es faran a les 11 h, 11.45 h i a les 12.30 h.

Per participar, cal fer inscripció prèvia a través de patrimonireserves@aj-cornella.cat o per telèfon, trucant de dilluns a divendres, de 9.30 a 14 h, al 93 474 51 35

Aquesta exposició, a més, es complementa perfectament amb la mostra ‘Catalunya, un país d’enginy i innovació’, que es pot visitar fins al 28 d’abril, al Museu Palau Mercader, i que presenta creacions impulsades per catalans.

Deixa un comentari