Esports i aire lliure

Les processons de Setmana Santa

Les processons de Setmana Santa a Cornellà de Llobregat.

Hi haurà dues: la del Diumenge de Rams i la del Dijous Sant. Les dues surten des de la parròquia de Sant Miquel i estan organitzades per la Confraria del Crist de la Bona Mort.

Amb l’arribada de la Setmana Santa, tornen les processons a la ciutat que, tal com passa des de fa ja uns quants anys, seran dues: la del Diumenge de Rams i la del Dijous Sant. La Confraria del Crist de la Bona Mort i de la l’Esperança Macarena és la responsable de portar a Cornellà aquesta tradició religiosa, pròpia d’aquests dies. D’aquests dues, la més multitudinària és la Madrugá, la nit del dijous 28 d’abril, a partir de les 22 h.

Aquest any, la Setmana Santa a Cornellà se celebrarà de la mateixa manera que l’any passat, amb una única novetat: la restauració del Senyor de la Sentència. Després de 150 anys, aquesta imatge ha estat rehabilitada per lluir durant el pas del Diumenge de Rams.

La primera de les processons que tindrà lloc a la nostra ciutat arriba el diumenge 24 de març, a partir de les 17.30 h, des de la parròquia de Sant Miquel. En aquest cas, sortirà el Senyor de la Sentència amb l’expectativa de veure el resultat del seu restaurament. Li acompanyaran la centúria romana i els natzarens, acompanyats dels músics de l’agrupació Sagrada Família.

Aquesta processó seguirà el recorregut habitual i s’aturarà davant de la comissaria de la Policia Nacional perquè els tres cossos de seguretat amb seu a Cornellà són els germans honorífics.

A les 22 h, també des de la parròquia de Sant Miquel, sortirà La Madrugá, amb el Crist de la Bona Mort i amb l’Esperança Macarena, amb l’acompanyament musical de la Sagrada Família –acompanya el Crist- i de l’agrupació de Castelldefels –acompanya la verge-. Aquest pas és el més solemne de la nostra Setmana Santa perquè simbolitza la mort de Jesús i la pena d’una mare que perd el seu fill. El fill i la mare fan recorreguts paral·lels i es retroben davant de la comissaria de Mossos d’Esquadra, on les saetes i el silenci són els grans protagonistes.

Les processons surten des de la parròquia de Sant Miquel i, des d’allà, passen pels carrers dels Catalans, de Cornellà Modern i de la Travessera, fins a arribar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra on, aprofitant l’amplitud d’aquesta via, es produeix la trobada entre el Crist de la Bona Mort i la seva mare, l’Esperança Macarena. Des d’allà, continua el pas, ja de tornada, baixant pel carrer de Mossèn Andreu, dels Catalans i, finalment, al carrer de Feliu Codina, on es troba l’església de Sant Miquel i on es torna a celebrar la trobada entre Crist i la Verge.

És un recorregut d’unes tres hores, aproximadament, tot i que depèn de la participació dels saeteros i del públic assistent. Com sempre, aquesta processó es porta a terme gràcies a la implicació i dedicació dels portants i de la resta de membres de la Confraria.

Deixa un comentari