Conferències

Descobreix el Museu Palau Mercader al teu aire!

El Museu Palau Mercader ofereix visites guiades a la seva planta noble per conèixer les estances i la manera de viure dels comptes de Bell-lloc durant els darrers anys del segle XIX i inicis del XX. Però, també, permet descobrir-lo de manera independent, a través de les visites lliures.

Durant el mes d’octubre, s’han reservat tres dates: aquest diumenge 2, el dimecres festiu 12 d’octubre i diumenge 16. L’horari és sempre el mateix: d’11 a 13 h. Per assistir-hi, no cal inscripció prèvia, però l’accés es realitzarà per ordre d’arribada i en intervals de temps controlats pel personal del Museu.

Per aprofitar al màxim d’aquesta visita, es recomana portar els vostres auriculars i seguir l’audioguia del museu a través dels vostres mòbils.

Què podem veure en aquesta visita?

El Palau va ser construït entre els anys 1865 i 1867 per encàrrec de Joaquim de Mercader i Bell-lloc, com a torre d’esbarjo. L’any 1899, amb motiu d’un daltabaix econòmic que obligà la família a vendre la seva residència de Barcelona, un palauet al passeig de Gràcia, van traslladar la seva residència oficial a Cornellà.

En aquest moment, el palau de Cornellà va ser rehabilitat per tal de poder acollir alguns conjunts de mobiliari neoàrab, així com les col·leccions del seu Museu d’Antiguitats i del Gabinet d’Història Natural. El Museu Palau Mercader mostra així la decadència d’una família aristocràtica catalana entre mitjan segle XIX i primera meitat del segle XX, i proporciona un exemple il·lustratiu de les formes de vida i els gustos de les classes benestants catalanes, entre 1864 i 1953.

 

Deixa un comentari