Esports i aire lliure

Descobreix la biodiversitat del nostre riu, amb l’activitat d’aquest dissabte!

Dissabte 11 de febrer, s’organitza una nova visita guiada al riu Llobregat

La ciutadania té l’oportunitat de gaudir aquest dissabte 11 de febrer d’una nova visita guiada al riu. L’Ajuntament de Cornellà ha elaborat una llista d’activitats en aquest entorn natural de la ciutat, a través del qual es dona a conèixer la biodiversitat del Llobregat al seu pas per Cornellà, però on també es realitza alguna activitat naturalista vinculada. En aquest cas, la sessió prevista és l’anellament científic, a càrrec de l’Associació Naturalista de Cornellà.

Nen observant els ocells que passen pel riu Llobregat.

Les persones interessades a participar, s’han d’apuntar a través d’aquest formulari d’inscripcions: https://ajuntament.cornella.cat/inscripcions/

Durant l’activitat de dissabte, els experts de l’Associació Naturalista Cornellà estenen una xarxa per localitzar ocells i comprovar la informació que apareix en els seus anells. Si no en tenen, s’aprofita per col·locar-lo.

L’anellament científic serveix per conèixer la història de les aus que passen pel riu a través dels codis que apareixen en els seus anells, si és que en tenen. Durant l’activitat de dissabte, els experts de l’Associació Naturalista Cornellà estenen una xarxa per localitzar ocells i comprovar la informació que apareix en els seus anells. Si no en tenen, s’aprofita per col·locar-lo. D’aquesta manera, es pot saber l’edat, la procedència i les migracions d’aquests animals”, explica la Mireya Plaza, tècnica de medi ambient de l’Ajuntament de Cornellà.

Un grup de participants als tallers de l’entorn del riu, al seu pas per Cornellà.

Els nens i les nenes al·lucinen quan veuen les aus tan de prop.

Aquesta és una de les activitats que acostuma a agradar més dins de la programació de medi ambient de l’Ajuntament. “Els nens i les nenes al·lucinen quan veuen les aus tan de prop i, fins i tot per a mi, com adulta, també va ser una experiència que em va sorprendre en positiu, bàsicament perquè desconeixia tota la biodiversitat del nostre riu”, explica Virgínia, qui acostuma a participar d’aquesta activitat una vegada per temporada.

La temporada de visites guiades al riu Llobregat va començar el  21 de gener i fins a finals d’any, hi ha tot un calendari de propostes. Totes les sessions comencen a les 10.30 h, al carrer de la Verge de Montserrat (a la passera del riu), tret de la sessió nocturna, que s’inicia a les 19.30 h.

18-3-23: Visita guiada centrada en la descoberta de rastres

22-4-23: Inspecció al riu + Anellament científic

20-5-23: Visita guiada Nocturna (a les 19.30 h)

10-6-23: Revisió de caixes niu + Anellament científic

16-9-23: Visita guiada centrada en la descoberta d’Insectes i papallones

14-10-23: Visita guiada + Anellament científic

11-11-23: Plantada d’arbres substituint canyar

16-12-23: Visita guiada + Anellament científic

Afegeix un comentari

Deixa un comentari