Exposicions i més

Nova exposició sobre Francesc Layret, al Castell

Del 9 de febrer al 26 de març es podrà visitar aquesta exposició itinerant del Museu d’Història de Sabadell

El Castell de Cornellà presenta aquest dijous 9 de febrer, a les 19 h, una nova exposició sobre Francesc Layret i la seva vida. És una mostra itinerant impulsada pel Museu d’Història de Sabadell que es podrà visitar fins al 26 de març i que comptarà també amb dues activitats complementàries.

L’exposició sobre el diputat per Sabadell està comissariada per l’historiador Jordi Serrano i fa un repàs al paper de l’advocat Francesc Layret, qui va dedicar la seva vida a la defensa dels treballadors i a la construcció d’una força política catalanista que representés a la classe obrera. La mostra també explica molt especialment les seves darreres 36 hores, 20 de les quals les va passar a Sabadell, abans que pistolers pagats per la patronal catalana acabessin amb la seva vida.

Francesc Layret, el primer advocat laboralista de Catalunya.

L’exposició està formada per un conjunt extens de fotografies i documentació originals de l’època procedents de diversos arxius públics i particulars, amb objectes, obres i mobiliari procedents dels fons del Museu d’Història i d’Art de Sabadell i de la família Rodríguez-Roda Layret, els quals en bona part es presenten per primera vegada en públic.

La mostra també comptarà amb l’aportació d’una il·lustració creada expressament per a l’ocasió de l’artista Xavi Torrent i també d’una obra nova de l’artista sabadellenc Werens inspirada en la figura d’en Layret, així com també s’hi podrà escoltar la veu de l’actor Jep Barceló donant veu al Layret polític i la veu de la cantant Teresa Rebull interpretant la cançó Vint bales, basada en la lletra del poema “A Layret”, de Maria Mercè Marçal, gràcies a la col·laboració de la discogràfica Picap i de la Fundació Maria Mercè Marçal.

Les activitats complementàries de l’exposició:

  • Diumenge 19 de març, a les 12h: Visita guiada a l’exposició, a càrrec del comissari Jordi Serrano.
  • Diumenge 26 de març a les 11h: Itinerari del moviment obrer a Cornellà de Llobregat (1962-1977), a càrrec d’Ignasi Doñate.

Per a totes dues activitats cal inscripció prèvia.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari