Arts escèniques Corpus (Festa major) Uncategorized

El cartell del Corpus 2023!

Cartell del Corpus fort, a Cornellà de Llobregat.

És obra d’Eva Zurita, artista resident a Cornellà. La Festa Major d’aquest any es portarà a terme del 8 a l’11 de juny i, properament, us anirem informant de més novetats.

A menys d’un mes perquè comenci la Festa Major d’aquest any, comencem a donar petites pinzellades d’allò que serà la festa del Corpus 2023. I el primer que volem compartir amb vosaltres és el Cartell de la Festa Major!

És obra d’Eva Zurita. L’artista és resident a Cornellà, tot i que nascuda a Màlaga, i es defineix a ella mateixa com a ‘creadora de coses boniques’. I no està equivocada, perquè el cartell és bonic, oi? És il·lustradora, pintora i ceramista. En les seves obres, acostuma a aparèixer la figura femenina i flors, trets que ens recorden l’essència més bàsica de la feminitat. Doncs, bé, aquests elements propis de les creacions d’Eva Zurita apareixen en el cartell.

El dibuix està format per tres elements: l’àliga, la dona i flors. Amb aquesta obra, Zurita ens aboca al moment del Pregó, quan surt a ballar l’Àliga que dona el tret de sortida a la festa major. Les flors i els colors del cartell estan inspirats en la primavera, que és l’estació de l’any quan se celebra el Corpus. I, finalment, la dona, perquè les festes de Cornellà són lliures de sexisme i disposen de diferents elements que potencien la sensació de seguretat entre les cornellanenques.

Què us sembla el cartell del Corpus d’aquest any? Us agrada? Deixa la teva opinió en els comentaris!

Deixa un comentari