Activitats familiars Arts escèniques

El Corpus tradicional

Les activitats més tradicionals del Corpus de Cornellà de Llobregat.

Són 14 activitats que no us podeu perdre d’aquesta festa major!

Una part molt important de la programació del Corpus de cada any són les activitats tradicionals, aquelles que any rere any es porten a terme, amb la implicació de les entitats i de les associacions del nostre municipi. Podríem dir que són les propostes que no us podeu perdre si voleu viure al 100% el Corpus. Així que, agafeu paper i boli i preneu nota!

El Populari és una cercavila molt especial que concentra bona part de les entitats i associacions de cultura popular catalana de Cornellà. Aquest any, se celebra el dissabte 1 de juny, a les 18.30 h, des de la plaça de l’Església. Hi participen: Ball de bastons de l’Agrupació Sardanista de Cornellà, Ball de Nans acompanyants per l’Esbart de Cornellà i Gralles ESBART DE CORNELLÀ I GRALLERS de l’Agrupació Sardanista de Cornellà, Drac enforcat de l’Agrupació Sardanista de Cornellà, Xaranga Sarau (Societat Coral La Unió), Tam Tam Llops, Gegants i Grallers del Foment de cultura Popular de Cornellà, Castellers de Cornellà, Agrupació Musical Sagrada Familia, Drac d’Aigua i Tabalers de cua del Foment de cultura Popular de Cornellà, Lakolla Martinet, Factoria de Foc de Cornellà, Ball de Gitanes de Montblanc, Ball de Cercolets de Vilafranca, Ball de Panderos de Barberà del Vallès, Ball d’espases de Barberà del Vallès i Ball de pastorets de Les Roquetes del Garraf.

El recorregut serà: carrer de Mossèn Jacint Verdaguer, rambla d’Anselm Clavé, carrer de la Verge del Pilar, de Josep Cuxart i Cases i final davant l’Ajuntament.

Els focs artificials són una tradició de Corpus. Antigament, es feien el darrer dia de la festa, com a traca final, però des de la Covid s’han inclòs en la programació del dia més important del Corpus, que és el divendres. De fet, ara és molt més que una exhibició pirotècnica, ara és un espectacle de foc, llums i música. D’una manera sincronitzada, els assistents poden gaudir d’un espectacle audiovisual emocionant i entretingut que es retransmet a través de Ràdio Cornellà, amb audiodescripció.

Deixa un comentari