Arts escèniques

El Festival Flamenc contra estereotips de gènere

LaboratoriA arrenca el 39è Festival d'Art Flamenc de Catalunya a Cornellà de Llobregat.

La programació comença aquest dissabte 6 de maig, amb la projecció ‘LABORATORIA’ . Serà a la plaça de Can Bagaria, a les 20 h. És gratuïta.

El Festival d’Art Flamenc de Catalunya a Cornellà comença aquesta setmana amb una activitat pionera i revolucionària. Es tracta de “LaboratoriA”, un projecte novador en la interpretació feminista del flamenc, que es desenvoluparà a la plaça de Can Bagaria, el dissabte 6 de maig, a partir de les 20 h. És una proposta gratuïta que s’inclou en la programació del certamen d’aquest any.

La companyia neix l’any 2017 a Barcelona i està formada per cinc dones que tenen la necessitat d’experimentar artísticament per trencar els estereotips de gènere vinculats amb aquest estil artístic. “LaboratoriA” aporta espontaneïtat, desimboltura i sorotitat, a més de tenir una narrativa teatral amb anhels i denúncies de les mateixes artistes.

D’aquesta manera i amb aquesta actuació trencadora, arrenca la trenta-novena edició del Festival d’Art Flamenc de Catalunya a Cornellà, que s’estendrà fins al 27 de maig. L’Auditori de Cornellà, l’auditori de Sant Ildefons i la plaça del Pilar són els principals escenaris, tot i que també es portaran a terme algunes activitats més formatives a la Sala Raimon Llort de la Biblioteca Central i a l’Escola de Flamenc Paca García. En total, són 9 les cites que acapara aquest festival, únic en el territori català i d’especial rellevància a nivell espanyol. I l’estrella d’aquest any serà Kiki Morente.

DESCARREGA LA PROGRAMACIÓ

KIKI MORENTE

La gran estrella de l’edició d’aquest festival arriba el dissabte 13 de maig amb el concert de Kiki Morente. Serà a L’Auditori de Cornellà i el preu de l’entrada anticipada és de 28 euros.

José Enrique Morente Carbonell ‘Kiki Morente’ va treure el seu primer disc l’any 2017 titulat ‘Albayzín’ (el barri de Granada on va néixer) i de cante clàssic. El 2021, surt al mercat el seu segon disc “El Cante” on debuta com a compositor i escriptor d’alguns dels temes.

TAULA RODONA, DIJOUS 18 DE MAIG

El festival sempre té una part més teòrica i reflexiona i en aquesta trenta-novena edició, arriba amb la taula rodona nomenada “Homenatge a Julián Navarro El Califa: sus vivencias, nuestros recuerdos”. Es portarà a terme a la Sala Raimon Llort de la Biblioteca Central el dijous 18 de maig, a les 19 h.

MASTERCLASS DE PASTORA GALVÁN

Com dèiem, la part teòrica i formativa és protagonista del festival i, per aquest motiu, es porta a terme la masterclassd’aquesta bailaora sevillana que ha treballat als EUA amb la Companyia de Teatre Flamenc de San Francisco. Aquesta sessió està prevista per al divendres 19 de maig, a les 19 h, a l’Escola de Flamenc de Paca García. És gratuït, però cal reservar places a través del 637 080 677

ACTUACIÓ DOBLE

Sandra Carrasco & David de Arahal i Julián Estrada & Manuel Silveria actuaran en aquest festival el mateix dia. Aquesta cita musical es podrà gaudir el dissabte 20 de maig, a les 20 h, a l’auditori de Sant Ildefons. El preu de l’entrada anticipada és de 5,09 €.

‘LAS ACADEMIAS BAILAN’

Un clàssic del Festival Flamenc de Catalunya a Cornellà són les actuacions de les acadèmies de ball de la ciutat. Enguany, aquesta cita està prevista per al diumenge 21 de maig, a les 12 h, a la plaça del Pilar. Actuaran els següents quadres de ball: Associació Andalusa Hijos de Almáchar, Centre Andalús Blas Infante de Cornellà i l’Acadèmia de Ball Flamenc Paca García. Estarà presentat per José María Flores.

DARRERES CITES

El Pele & Niño Seve i Costi ‘El chato’ actuaran a l’auditori de Sant Ildefons, el dissabte 27 de maig, a les 20 h. Aquestes actuacions tancaran el certamen d’enguany. L’entrada té un preu de 5,09 euros, si es fa de manera anticipada.

Deixa un comentari