Exposicions i més Uncategorized

Ja has redescobert Can Mercader?

Can Mercader i la seva vida en una exposició a Cornellà de Llobregat.

No et perdis aquesta exposició sobre el parc més estimat de la ciutat, que es pot visitar fins al 16 de juliol, al Museu Palau Mercader. És un recull fotogràfic de la història del parc i dels esdeveniments que s’han celebrat allà.

Sota el títol “Redescobrint Can Mercader”, el Museu Palau Mercader presenta aquesta exposició, que vol mostrar el context social, cultural i esportiu del parc. La mostra es divideix en sis temes sobre la pluralitat del recinte.

Aquesta exposició reflexa el parc en el seu context més plural i ric, com a espai àmpliament conegut en totes les seves dimensions per l’esbarjo, el joc, l’esport, la descoberta de la natura, la festa, l’aprenentatge o la cultura. Però també com l’espai patrimonial i històric que ajuda a entendre el territori del qual forma part.

És una mostra fotogràfica que plasma la història i l’evolució del parc més conegut, popular, emblemàtic i estimat de la nostra ciutat. D’aquesta manera, es presenta aquest espai com un punt de trobada cultural, on, al llarg dels anys, s’han celebrat una varietat d’actes relacionats amb el folklore, a més de concerts de diferents estils musicals. Al parc de Can Mercader també es donen cita diferents propostes esportives: competicions, curses, triatlons… i també és un espai d’esbarjo per a moltes famílies, a més de ser l’escenari de moltes fotografies familiars: en noces, naixements, aniversaris, comunions…

Per tot plegat, aquesta exposició té diferenciats diferents aspectes:

  • Persones: les que gaudiu del parc o teniu la sort de treballar en aquest entorn.
  • Història: la que ens connecta amb el passat agrícola de la ciutat.
  • Edificis: testimonis materials que ens ajuden a entendre el passat i obren les portes al present.
  • Natura: la vegetació actual o centenària, que, amb la valuosa presència d’aigua, fa del parc el primer pulmó verd del municipi.
  • Serveis: de lleure, educació, esport i cultura, que es nodreixen d’aquest entorn privilegiat, a la vegada que l’enriqueixen.
  • Activitats: diverses i plurals, sorgides de la iniciativa municipal o ciutadana que fan vibrar el parc.

A més de l’exposició, s’han preparat algunes activitats complementàries que també estan vinculades a la mostra mateixa.

El parc de Can Mercader. Una passejada pel jardí romàntic

4 de juny, a les 11 h

A càrrec de Lourdes Roca (AAJBB)

Contes amb ales

11 de juny, a les 11 h

A càrrec d’Umpalumpa

Els increïbles projectes del comte de Bell-lloc

2 de juliol, a les 12 h

A càrrec de Re-Crea

Horari d’obertura: diumenges i festius, de 10 h a 14 h. (De dilluns a divendres, hores a convenir per a grups concertats).

Afegeix un comentari

Deixa un comentari