Exposicions i més Uncategorized

Es busquen reporters!

La biblioteca Sant Ildefons comença un taller de crònica periodística, a Cornellà de Llobregat.

La Biblioteca Sant Ildefons impulsa un taller de crònica periodística, els dijous de maig, a partir de les 18.30 h. És totalment gratuït.

La Biblioteca Sant Ildefons comença un taller d’escriptura periodística aquest dijous 4 de maig i encara té les inscripcions obertes. El curset s’imparteix en dijous, a partir de les 18.30 h, i està format per quatre sessions: els dies 4, 11 i 18 de maig i l’1 de juny. Com és habitual a les biblioteques, és totalment gratuït i només cal inscriure’s.

“Taller de crònica: veure, viure i escriure” és el nom d’aquesta activitat que estarà conduïda pel periodista i escriptor Antonio José Navarro. Està adreçat a persones de totes les edats, independentment de la seva formació, que els agradi escriure i que vulguin aprofundir en el gènere periodístic.

L’objectiu del taller que ara impulsa la Biblioteca Sant Ildefons és convidar els alumnes a escriure la seva pròpia crònica, a més d’explicar en què consisteix el gènere i com l’interpreten i la practiquen els professionals.

A la biblioteca sempre ens trobem amb gent que diu que li agrada molt escriure, que potser no han anat a l’escola, però que els motiva explicar les seves experiències. Doncs això és el que farem en aquest taller, explica Nati Calvo, directora de la Biblioteca Sant Ildefons.

Com hem comentat anteriorment, l’activitat consta de quatre sessions: una d’introducció als conceptes bàsics, dues d’aprofundiment i pràctica col·lectiva i interactiva, i una darrera on tots els assistents compartiran amb el grup la seva crònica i parlaran de l’experiència d’escriure-la.

LA CRÒNICA PERIODÍSTICA

De tots els gèneres periodístics, la crònica és un dels més rics des del punt de vista de l’expressió escrita. Integra un cert grau de subjectivitat i punt de vista i fa compatibles l’anàlisi, la interpretació i l’ús creatiu del llenguatge.

La crònica, en paraules del premi Nobel colombià Gabriel García Márquez, equival a explicar un conte que és veritat. O, en termes que recorden la tradició dels grans cronistes catalans de l’edat mitjana, com ara Ramon Muntaner, equival a dir: “Això ha passat i jo hi era”.

DADES D’INSCRIPCIÓ

  • Presencialment: a la biblioteca, situada a la plaça de Carles Navales, s/n
  • Per telèfon: 93 471 12 42
  • Per correu electrònic: b.cornella.si@diba.cat

Deixa un comentari