Arts escèniques

Festival B-Retina

El 8è festival B-Retina se celebra del 12 al 17 de setembre a Cornellà de Llobregat.

Del 12 al 17 de setembre, se celebra la vuitena edició del festival B-Retina, a l’auditori de Sant Ildefons. El certamen és una mostra de pel·lícules de sèrie B i comptarà amb una àmplia projecció de films i el lliurament del premi Golden Ticket en reconeixement de la seva carrera a Fernando Esteso.

La vuitena edició del  B-Retina se celebrarà del 12 al 17 de setembre, a l’auditori Sant Ildefons, amb una nodrida selecció de pel·lícules independents de baix pressupost.

En un divertit joc de paraules, la temàtica principal de l’esdeveniment serà el cinema d'”indis i cowboys”, però no en la concepció clàssica del gènere, com assenyalen els organitzadors. I és que els indis que formaran part del certamen no són dels quals porten plomes i lluiten contra el Setè De Cavalleria, sinó que venen directament de l’Índia.

D’aquesta manera, el públic podrà gaudir d’un “còctel surrealista” de westerns de sèrie B al costat de grans èxits d’indústries com Bollywood o Tollywood -ambdues de l’Índia- que ens permetrà gaudir d’una exhibició d’una veritable festa Holi, divendres 15, a partir de les 21 h, a la plaça de Carles Navales.

El certamen també acollirà projeccions de pel·lícules espanyoles d’acció com a “Balas y Katanas” (2023), thrillers de misteri com a “Delirio Profundo” (2021), o fins i tot diverses premières nacionals, com la d'”Enter The Drag Dragon”, la nova pel·lícula de Lee Demarbre, autor de la cinta de culte “Jesucristo Cazador de Vampiros” (2001).

Premi Golden Ticket a Fernando Esteso

Fernando Esteso, actor de clàssics de la comèdia espanyola com “Els Bingueros” (1979) o “Jo Vaig fer A Roque Tercero”, rebrà el premi Golden Ticket en reconeixement de la seva carrera.

El còmic acudirà en persona el dissabte 16 de setembre a una projecció especial de “Al este del Oeste” (1984), una de les pel·lícules més divertides i insòlites del cinema espanyol. Es tracta d’una de les obres més famoses de Mariano Ozores, la qual parodia sense embuts el gènere western, amb absurds números musicals i hilarants cançons.

En aquesta projecció, a més de recollir l’esmentat premi, Esteso presentarà el film i també participarà en un col·loqui posterior, a on respondrà a les preguntes dels assistents i recordarà anècdotes del rodatge de la pel·lícula i de la seva carrera en general.

Vuit anys del B-Retina

B-Retina va néixer com un homenatge als desapareguts cinemes de barri, és un festival únic a tot Catalunya, que s’ha consolidat en l’àmbit nacional com a plataforma de difusió per a una mena de cinema amb poca visibilitat dins del territori espanyol.

Deixa un comentari