Esports i aire lliure

Fira del llibre i la rosa

Fira del Llibre i la Rosa a Cornellà de Llobregat.

El dimarts 23 d’abril, l’Ajuntament de Cornellà organitza per primera vegada, la Fira del Llibre i la Rosa per celebrar la diada de Sant Jordi d’una manera excepcional. La trobada tindrà lloc al voltant de la casa consistorial, a la plaça de l’Església, de 10 a 20 h.

El 23 d’abril és un dels dies més macos de l’any perquè es donen cita la literatura i les roses per celebrar Sant Jordi. És un bon moment per sortir al carrer i gaudir de la celebració, recordant la llegenda del drac, el cavaller i la princesa. Però aquest any tot serà més especial, si escau, perquè l’Ajuntament de Cornellà ha preparat la Fira del Llibre i la Rosa, amb la col·laboració de floristeries, llibreries i autors locals.

Aquesta mostra està prevista per al 23 d’abril, de 10 a 20 h, a la plaça de l’Església. Serà un esdeveniment únic que té la intenció de donar visibilitat a la cultura local, especialment als escriptors i a les escriptores locals, amb paradetes de signatura de llibres i activitats vinculades amb Sant Jordi.

L’eix central seran les parades de llibres i de roses tan típiques del 23 d’abril que, enguany, es concentraran entorn de l’àrea institucional; però, a més, l’esdeveniment estarà acompanyat d’activitats d’interès relacionades amb el foment de la lectura. Tot plegat, amb una decoració adequada amb la celebració d’aquesta data tan senyalada.

La Fira és una proposta portada a terme pel consistori amb la col·laboració de la llibreria Pati Blau i la implicació de diversos comerços de la ciutat, entitats com Aut@rs de Cornellà i l’Associació Poetes de Cornellà, així com la Xarxa de Biblioteques de Cornellà (XBC), que afegeix aquest esdeveniment a la recomanació de títols i l’àmplia programació d’activitats vinculades a la lectura que es fan als cinc equipaments de què disposa el municipi.

Durant la jornada, al matí, hi haurà activitats dirigides als alumnes dels centres educatius de la ciutat, com un taller de punts de llibre o de dibuix de vinyetes col·laboratives per commemorar els 40 anys de la Mostra de Còmic de Cornellà. A més, hi haurà un espai anomenat ‘Racó de la lectura’ on poder llegir amb calma; un escenari per a lectures, presentacions, actuacions teatralitzades i música per a tots els públics; un llibre de notes per poder deixar un text, una opinió o una reflexió sobre allò que significa Sant Jordi per a cadascun; un photocall i personatges itinerants.

Aquesta proposta cultural forma part del Pla Ciutat de la Lectura a Cornellà, tot just quan es compleixen quinze anys de la posada en marxa d’aquest projecte municipal transversal que aborda la lectura com a motor de dinamització cultural i social.

Deixa un comentari