Arts escèniques

‘El ardor’ del Dansa Metropolitana

'El ardor' és un dels espectacles d'aquesta setmana del Dansa Metropolitana a Cornellà de Llobregat.

A Cornellà, aquest cap de setmana s’han programat quatre actes en diferents espais que formen de la nova edició del festival ‘Dansa Metropolitana’ de Barcelona.

Cornellà participa, novament, a una nova edició del festival Dansa Metropolitana amb 6 espectacles que es duran a terme a la nostra ciutat. D’aquesta manera, la nostra localitat torna a formar part d’aquesta iniciativa cultural que aglutina 12 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona, des del 9 al 26 de març.

En aquesta sisena edició del festival, Cornellà participa amb sis espectacles repartits en cinc escenaris diferents, que són: l’Auditori Sant Ildefons, la plaça de l’Església, la carretera d’Esplugues, la Sala Ramon Romagosa i la Fàbrica Can Bagaria. Són sis espectacles, tres de pagaments i tres gratuïts.

La programació a Cornellà finalitzarà el 26 de març, amb “Mucha Muchacha i Celso Giménez”. A continuació, us expliquem com seran els nostres espectacles:

HUMAN 21 / LEVANTAOS

Un instant d’Human 21′.

Una setmana més tard, dissabte 18 de març, a les 12 h, la plaça de l’Església serà l’escenari d’aquesta cita doble. Aquest és el primer espectacle gratuït que ofereix Cornellà dins d’aquesta nova edició del festival Dansa Metropolitana i compta, d’una banda, amb l’actuació de Sandra Macià amb “Human 21” i, d’altra banda, la participació de Colectivo Premohs amb “Levantaos”.

Les dues actuacions ofereixen un viatge als orígens mestissos de la companyia andalusa, a través de les danses urbanes i l’escena contemporània i una reflexió sobre la situació actual de desconcert emocional en què vivim davant els efectes de la desconnexió pandèmica.

És un espectacle gratuït.

WILD

‘Wild’ és un dels espectacles de gran format d’aquest festival.

Aquest és un espectacle de carrer que es durà a terme en alguns dels municipis participants en el festival i que a casa nostra arriba dissabte 18 de març, a les 13 h, davant de la Masia de Can Maragall, a la carretera d’Esplugues, 45.

La companyia Motionhouse porta aquesta atrevida producció de dansa i de circ que explora la nostra desconnexió amb l’entorn natural creant un bosc urbà en el dia a dia de la ciutat.

Al ser de carrer, aquest també és un espectacle gratuït.

EL ARDOR, de Alberto Cortés

‘El ardor’, de Alberto Cortés.

“El ardor” és un discurs que busca la immortalitat dels outsiders, desheretats, salvatges o marginats. Una peça entre la dansa, el teatre i la performance en què Cortés escenifica el seu cos com una flama encesa i les seves paraules com fletxes, fins a convertir-se ell mateix en el cos de l’ardor.

Alberto Cortés (Màlaga, 1983) és director d’escena, dramaturg i performer. El 2009 va començar el seu camí escènic des d’una dramatúrgia bastarda i perifèrica que s’ha anat assalvatjant amb el temps. Des d’aleshores, ha col·laborat amb diverses creadores que han inspirat el seu camí i han creat peces de diferents formats i disciplines centrant-se en l’intangible i l’humà.

Aquest espectacle es porta a terme dissabte 18 de març, a les 19 h, a l’Auditori Sant Ildefons. El seu preu és 5,65 euros.

AVEC LE TEMPS… / LA BANDA

‘Avec le temps’, per celebrar el Dia del Pare.

La Fàbrica Can Bagaria acull aquest espectacle, amb la participació de les escoles locals: Escola Municipal de Música Roser Cabanas, Escola de dansa Eva Gris, Cia. Lab 32, Vanesa Gálvez artista resident Escola ARC, Absolute Dance i Ashéokan Dance Studio amb coreografia de Toni Mira i la col·laboració especial de l’Escola Municipal de Música Roser Cabanas.

Es portarà a terme diumenge 19 de març, a les 11.30 h, i és gratuït.

MUCHA MUCHACHA

Un moment de l’espectacle ‘Mucha muchacha’.

I, a la nostra ciutat, el festival finalitza amb “Mucha muchacha”, de Mucha Muchacha i Celso Giménez. La companyia resident a Madrid ens presenta la seva òpera prima, una peça de dansa contemporània centrada en l’empoderament, la determinació, la llibertat i la cooperació.

Serà diumenge 26 de març, a les 19 h, a la Sala Ramon Romagosa i el seu preu és de 5,65 euros.

A més dels sis espectacles locals, hi ha tota una programació conjunta repartida entre Cornellà, Badalona, Barcelona, El Prat, L’Hospitalet, Granollers, Sabadell, Sant Cugat, Santa Coloma, Terrassa i Viladecans. Podeu consultar tota aquesta graella a: www.dansametropolitana.cat

INSTAGRAM: @dansametropolitana
FACEBOOK: @dansametropolitana
TWITTER: @DansaMetropol_
YOUTUBE: Dansa Metropolitana

Deixa un comentari