Esports i aire lliure Exposicions i més

Cornellà ret homenatge a l’esport femení

Serà aquest dijous 16 de març, a L’Auditori de Cornellà. Per assistir, cal confirmar assistència a través del CIRD.

Cornellà ret homenatge a l'esport femení.

L’agenda d’activitats commemoratives del 8M, Dia Internacional de la Dona Treballadora a Cornellà 2023, va començar el 28 de febrer, tot i que l’acte principal es va celebrar la setmana passada, concretament dimecres 8 de març, amb la lectura del Manifest a càrrec de diferents dones representants dels cossos de seguretat residents a la nostra localitat. Però, com és habitual, aquest calendari és ample i s’allarga fins al 25 de març. Hi ha una trentena de propostes que giren entorn del feminisme des de diferents punts de vista, amb xerrades, col·loquis, tallers, festes… i una gala. Es tracta de la cerimònia ‘Fem esport’, per destacar l’esport femení a la nostra ciutat. Aquest és un dels actes més rellevants d’aquesta agenda d’activitats, que se celebrarà aquest dijous 16 de març, a les 19 h, a L’Auditori de Cornellà.

És un acte organitzat per l’Ajuntament de Cornellà i la col·laboració de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya. És totalment gratuït, però cal reservar l’entrada perquè l’aforament és limitat. Les persones interessades a assistir, poden confirmar la seva assistència a través del Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD), a través del 93.474.28.41 o per correu electrònic a igualtat@aj-cornella.cat

EL DESENVOLUPAMENT DE LA GALA

Olga Viza serà la presentadora del ‘Fem Esport’.

La periodista Olga Viza serà l’encarregada de conduir aquesta cerimònia, on hi prendran part, des de l’escenari, noies i dones que representen l’esport a la ciutat en tots els seus vessants: joves esportistes, dones amb responsabilitats en la gestió de les entitats, àrbitres, entrenadores, esportistes que han arribat a l’elit…

Cal tenir en compte que aquest acte no és un lliurament de premis, perquè l’objectiu és fer un reconeixement general i col·lectiu de tot l’esport femení a la ciutat, per la seva implicació social i la repercussió en la consecució de la igualtat al municipi. S’explicarà com és actualment l’esport femení a la ciutat de Cornellà i s’oferiran pinzellades històriques de la seva evolució. 

D’aquesta manera, des de les 19 h i fins a les 20.30 h, s’exposarà la realitat de la formació esportiva i de base a la localitat, però també es donarà a conèixer l’experiència de dones referents o inspiradores a qui les més joves donen el relleu. Aquestes esportives més veteranes exposaran les seves dificultats quan van iniciar-se en l’esport, però des d’un punt de vista positiu i esperançador.

Jugadores de Voleibol a Cornellà.

A l’escenari, hi intervindran noies i dones en representació d’una vintena d’entitats on elles tenen o han tingut un paper significatiu. Actualment, hi ha prop de 1.700 dones que practiquen esport a Cornellà, d’acord amb els registres de les entitats federades, tot i que aquesta xifra, òbviament, no inclou les dones que executen tasques tècniques o de gestió o altres activitats relacionades amb el món de l’esport.

És significatiu també que, en l’àmbit formatiu, les xifres de practicants d’esports s’acosten a la paritat. En la darrera temporada completa d’esport escolar, les competicions que canalitzen els centres educatius a nivell comarcal, Cornellà va comptabilitzar 2.000 participants, dels quals 900 eren noies.

La cerimònia també comptarà amb actuacions musicals, entrades de dansa acrobàtica i gimnàstica, i algunes performances especials.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari