Activitats familiars

Meteoròlegs a la Torre de la Miranda

Torre de la Miranda, il·luminada durant el vespre.

És un taller que es porta a terme aquest diumenge 19 de març, a les 12 h, per a infants a partir de 8 anys. Cal inscripció prèvia!

La Torre de la Miranda obre aquest diumenge les seves portes per organitzar una de les seves activitats estrella: ‘Meteoròlegs a la Torre de la Miranda’. Començarà a les 12 h i està pensada per a infants a partir dels 8 anys.

D’aquesta manera, Cornellà celebra el Dia Mundial de la Meteorologia amb aquesta activitat familiar que il·lustra l’ús primigeni de la nostra emblemàtica torre com a observador de les variacions climàtiques. Ciència Divertida és la companyia responsable de desenvolupar aquesta cita familiar, que comptarà amb un petit recorregut per l’edifici explicat d’una manera entretinguda per a totes les famílies assistents.

Aquesta activitat té una durada d’una hora i mitja aproximadament. És gratuïta, però com és habitual en aquest tipus de propostes, cal inscripció prèvia a través dels contactes habituals del Departament de Patrimoni de l’Ajuntament de Cornellà.

QUAN ES COMMEMORA EL DIA MUNDIAL DE LA METEOROLOGIA?

Oficialment, el 23 de març és el Dia Mundial de la Meteorologia, coincidint amb la creació de l’Organització Mundial de Meteorologia (OMM). Aquesta data és rellevant perquè pretén conscienciar sobre la importància que té aquesta ciència i la hidrologia per a l’equilibri del medi ambient i de totes les activitats que realitzen les persones al planeta, així com per a la continuïtat de la vida, tal com la coneixem fins ara.

UNA CURIOSITAT SOBRE LA TORRE DE LA MIRANDA

La Torre de la Miranda, de nit.

La nostra torre més emblemàtica, a banda de ser el laboratori del Mag Maginet, també té una història vinculada a la ciència de la meteorologia. Està situada a l’avinguda de Salvador Allende, al barri de Sant Ildefons. Tot i que té un estil que sembla molt més antic perquè és neomudèjar amb planta hexagonal, es va construir a finals del segle XIX perquè el comte Arnau Mercader volia saber el temps que faria durant les seves vacances al seu Palau de Mercader. D’acord amb alguns informes històrics, era la seva manera de saber el temps que feia a Barcelona i d’albirar temporals.

IMPORTANT: Per assistir-hi, cal inscriure’s a través del 93 474 51 35 (de dilluns a divendres, de 9.30 a 14 h) o per mitjà de l’adreça electrònica patrimonireserves@aj-cornella.cat

Deixa un comentari