Festival de Pallassos Festival i fires

Gran Gala inaugural del Festival Internacional de Pallassos, aquest dijous

Una de les cites més destacades del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà és la Gala inaugural, prevista per aquest dijous 20 d’octubre, a les 20 h, perquè dona el tret de sortida a les actuacions de la carpa, situada a la plaça de Catalunya. Però no només per això, sinó també perquè en aquesta Gala inaugural es lliuren els premis del festival. Aquest any, tenint en compte que l’edició de 2020 es va anul·lar per la pandèmia, es lliuraran dos Nassos d’Or, que en realitat seran tres. Seguiu llegint que us expliquem la raó!

Les actuacions de la Gala-Alapista!

La gran carpa del festival torna a obrir les cortines, encendre els llums i omplir la pista d’artistes internacionals per emocionar i fer riure al públic. Un espectacle creat per l’ocasió i dirigit per Jordi Juanet i Sílvia Compte (els directors del Festival), i per la Gina Segura “La Churry”, que és també la mestra de cerimònia.

La gala Alapista! Es repetirà 4 vegades durant la setmana i estarà conduïda, com dèiem, per La Churry, una pallassa extraordinària de casa nostra, acompanyada per la superbanda del Maresme Pa de Quilo, que posaran música als números presentats per 4 artistes amb estils diferents: Barbara Probst (de França) amb “Histoire d’eau”; Aimé Morales (de Canàries i Veneçuela presenta l’obra “Ai’moko”; Hilary Chaplain (dels EEUU), ens farà riure amb “Classically Trained Musician” i Lotta & Stina (de Finlàndia i Catalunya) amb els seus “equilibris sobre rola bola”.

Tres nassos d’or en aquesta edició

A l’inici de la notícia dèiem que en aquesta edició del Festival es lliuraran tres nassos d’or, però per què? Doncs, d’una banda, s’entregarà el premi de l’edició que la pandèmia se’n va endur i, d’altra, es lliurarà el premi d’aquesta edició, que són dues persones.

Nas d’or edició 2020: LOS EXCÉNTRICOS

Són tres: Marceline, Sylvestre i Zaza, francesos i catalans. Un excel·lent trio de pallassos amb una llarga trajectòria, els quals han participat en diverses edicions del Festival.

Nas d’or edició 2022: ELS RALUY

L’Ajuntament de Cornellà, conjuntament amb la direcció del Festival, han decidit atorgar el Premi d’aquest any als germans Raluy, traspassats recentment. Són dos pallassos i empresaris de circ, amb una llarga trajectòria i que han participat en diverses edicions del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà. En concret, es lliuraran dos premis, un per en Carlos Raluy (1944-2019), mestre de cerimònies i pallasso llest, i un altre pel seu germà en Lluís Raluy (cara blanca i matemàtic).

 

Més actuacions a les sales de la ciutat

Més enllà de les actuacions de la carpa de la plaça de Catalunya, totes les sales del nostre municipi compten amb actuacions diverses de pallassos. Algunes són per a un públic infantil i altres són per a un públic més adult.

Totes les entrades es poden comprar a través de www.entradescornella.cat i si ho feu de manera anticipada, us podeu beneficiar de descomptes que poden arribar al 20%.

Per a qualsevol dubte, podeu consultar la programació detallada del Festival aquí!

Deixa un comentari