Activitats familiars Esports i aire lliure

Carnaval a Cornellà

Cornellà de Llobregat es prepara per celebrar el carvanal 2023 amb moltes activitats especials.

Del 8 al 14 de febrer, Cornellà viurà les celebracions típiques de la festa de carnaval, amb el Dijous gras, el concurs de comparses, la rua infantil i el Dimecres de Cendra i l’enterrament de la sardina. Una setmana molt divertida per disfressar-se i sortir al carrer!

Carnaval, carnaval… La primera festa divertida de l’any ja arriba i Cornellà, com és habitual, té moltes ganes de disbauxa! La festivitat principal es concentra el dissabte 10 de febrer amb el popular concurs de disfresses, però hi ha més activitats tradicionals al voltant d’aquesta data. No poden faltar l’arribada del rei Carnestoltes, el carnaval infantil i, per descomptat, l’enterrament de la sardina! Durant la setmana del 5 a l’11 de febrer, Cornellà viurà molt intensament aquesta gran festa.

Dijous gras (també conegut com el dia de la truita o de la botifarra d’ou) serà el 8 de febrer i a partir de les 17.15 h, a la plaça de l’Església, es donarà la benvinguda al rei Carnestoltes amb molta música i animacions. La companyia Roger Canals serà la responsable d’amenitzar aquest moment amb el seu espectacle titulat ‘El reBOOOMbori!’. Sa majestat el rei Carnestoltes apareixerà cap a les 18.15 h i farà un pregó d’inici de la celebració. Des d’aleshores, quedarà establerta la bogeria per tota la ciutat.

El dissabte 10 i el diumenge 11 de febrer es concentraran els actes principals de carnaval, amb la gran rua i el concurs de comparses (el dissabte 10) i amb la rua infantil (el diumenge 11, al matí).

El concurs de comparses és una de les activitats estrella d’aquesta agenda especial d’activitats. Les comparses inscrites en el certamen estan convocades a les 17 h, a la plaça de Catalunya, per fer el reconeixement pertinent dels membres del jurat i iniciar la cercavila. La rua començarà a les 18 h, amb el recorregut habitual:

Recorregut de la cercavila: des del carrer de Bonestar (a tocar amb la plaça de Catalunya), passant per l’avinguda de Sant Ildefons i de la República Argentina, el carrer de Mossèn Andreu i, novament, la plaça de Catalunya.

El lliurament dels premis

Després de la cercavila, les comparses arribaran a la plaça de Catalunya per conèixer els guanyadors i les guanyadores del concurs de disfresses. Durant aquesta arribada de les comparses a la plaça de Catalunya, hi haurà una sessió de DJ Send0 per amenitzar el moment. Els premis es donaran a conèixer a les 20.30 h. Com sempre, es dividiran en cinc categories:

  • Millor coreografia
  • Millor animació musical
  • Disfressa millor confeccionada
  • Disfressa més original
  • Disfressa de la temàtica més actual

Cada premi està dotat d’un guardó i d’una targeta de compra amb 500 euros per consumir en els establiments adherits al Cornellà compra a casa, que és l’entitat que promociona aquesta activitat.

I l’endemà del Concurs de comparses, se celebra la Rua infantil amb la Xaranga Sarau de la Societat Coral La Unió. Aquesta celebració està pensada perquè els més petits puguin tornar a lluir les seves disfresses, en un recorregut més petit que la festa del dissabte i amb una festa final adaptada a les seves edats. Començarà a les 12 h, del diumenge 11 de febrer, al carrer de Rubió i Ors (a l’altura del carrer de Pius XII), passant per la rambla d’Anselm Clavé fins a la plaça de l’Església, on hi haurà un espectacle titulat ‘Vols jugar?’, de La Dona del Sac (al voltant de les 13.30 h).

Si voleu tenir idees de disfresses fetes amb materials reciclats, aquí trobareu 3 propostes molt senzilles i, a la vegada, molt llampants!

I la celebració del carnaval finalitzarà dimecres 14 de febrer, amb la festa del judici final del Dimecres de Cendra. Es farà a la plaça de Sant Ildefons, a partir de les 17.20 h, amb un penedit rei Carnestoltes que serà jutjat per tots els excessos comesos durant el cap de setmana anterior… En aquest enterrament de la sardina actuarà la companyia Ai, Carai! Amb el seu espectacle ‘Visca el carnaval’. Hi haurà música i ball per moure l’esquelet!

Deixa un comentari