Esports i aire lliure

‘La Madrugá’ de Cornellà

La processó de Setmana Santa de Cornellà, de Dijous Sant.

La Confraria del Crist de la Bona Mort i de l’Esperança Macarena organitzen, novament, una processó la nit de Dijous Sant, a partir de les 22 h, des de la parròquia de Sant Miquel. El recorregut se centra, principalment, a la Gavarra.

La tradició de les processons no està gaire arrelada a la nostra ciutat, però des de fa nou anys, gràcies a la Confraria del Crist de la Bona Mort i de l’Esperança Macarena, els cornellanencs i les cornellanenques poden gaudir de la Madrugá, la nit de Dijous Sant. És un pas bastant multitudinari que aplega fidels de totes les edats durant el seu recorregut.

EL RECORREGUT

La processó comença a les 22 h, des de la parròquia de Sant Miquel i, des d’allà, passa pels carrers dels Catalans, de Cornellà Modern i de la Travessera, fins a arribar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra on, aprofitant l’amplitud d’aquesta via, es produeix la trobada entre el Crist de la Bona Mort i la seva mare, l’Esperança Macarena. Des d’allà, continua el pas, ja de tornada, baixant pel carrer de Mossèn Andreu, dels Catalans i, finalment, al carrer de Feliu Codina, on es troba l’església de Sant Miquel i on es torna a celebrar la trobada entre Crist i la Verge.

És un recorregut d’unes tres hores, aproximadament, tot i que depèn de la participació dels saeteros i del públic assistent. Com sempre, aquesta processó es porta a terme gràcies a la implicació i dedicació dels portants i de la resta de membres de la Confraria que, de manera totalment altruista, desenvolupen tot el necessari per passejar pels carrers de la nostra ciutat les dues figures.

Com a novetat, aquest any, la Verge de l’Esperança Macarena –que és la còpia més fidel existent de la Verge de l’Esperança Macarena de Sevilla- estrena nou mantó, gràcies a la donació d’un membre de l’entitat.

Ràdio Cornellà ha entrevistat aquesta entitat i, per oferir més informació sobre la processó del proper 6 d’abril, adjuntem l’enllaç d’aquesta conversa.

La Confraria també ha organitzat la processó del Diumenge de Rams, el 2 d’abril, a les 17 h, amb Jesús de la Sentència.

Deixa un comentari